Cât poți câștiga pentru o postare pe Instagram. Povestea unui medic care a devenit blogger

Ultima actualizare: 01-09-2019 06:53

"Viața de antreprenor nu este atât de ușoră cum pare", spun mulți dintre cei care au renunțat la slujbă pentru o carieră în online.

Au visat la un program flexibil, cu mai puțină muncă și mai mulți bani. Dar câștigurile din România, dintr-un blog, de pildă, nu pot fi comparate cu cele din străinătate.

Miruna este medic dentist si a lucrat cinci ani în Marea Britanie. Când s-a întors în țară, și-a dorit să aibă mai mult timp liber și s-a hotărât să lucreze de acasă. Este blogger de 12 ani.

Miruna Ioani, blogger: "Să nu-şi imagineze cineva că viaţa este doar roz. Să fii propriul tău şef nu este atât de simplu pe cât ne-am dori să fie. Ai nevoie de foarte multă disciplină. Este un pericol foarte mare atunci când îţi place ceea ce faci pentru că ajungi să faci doar asta şi uiţi de celelalte. Nu locuiesc într-o vilă pe malul mării, conduc o maşină modestă, dar mă descurc".

Andreea a studiat șapte ani pentru a ajunge farmacist, dar din 2015 este blogger.

Andreea Enache, blogger: "În momentul în care intram în farmacie nu mă mai regăseam. Îmi doream să fac ceva mai mult. Iniţial am vrut să intru într-o echipă care făcea studii clinice şi am observat că oamenii nu au informaţiile necesare pentru administarea unor anumite medicamente sau aplicarea anumitor produse cosmetice".

Nu trăiește, însă, doar din câștigurile din online. În urmă cu trei ani a lansat și o linie de produse naturale și uleiuri esențiale.

Cât se câștigă din postările pe Instagram

 

Specialiștii în marketing și comunicare online spun că afacerile de tip "blog" nu mai sunt la fel de rentabile ca acum câțiva ani. Când vine vorba de publicitate online, companiile preferă să investească în Instagram și Facebook.

Potrivit unui studiu realizat la nivel global, o persoană care este urmărită de cel puţin 10.000 de oameni pe Instagram câştigă aproximativ 300 de euro pentru o singură postare. Tarifele diferă, însă, în funcţie de domeniul de activitate. Cei care sunt specializaţi pe modă şi frumuseţe câştigă uneori chiar şi dublu decât cei care scriu despre călătorii sau gătit, iar persoanele care sunt urmărite de peste 100.000 de oameni primesc cel puţin 1000 de euro pentru o fotografie postată pe Facebook sau Instagram.

În România, se estimează că sunt aproximativ 4 milioane de utilizatori de Instagram și 9,6 milioane de Facebook, iar din cele aproape 100.000 de site-uri personale înregistrate în țara noastră doar 2.500 sunt active.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO