Cinci tone de pește, în rețete delicioase la Festivalul borșului lipovenesc. „O bunătate!”
Dacă vă place peștele, e musai să ajungeți zilele acestea la Jurilovca, județul Tulcea, la „festivalul borșului lipovenesc”.
Bucătarii pregătesc cinci tone de pește proaspăt la plită sau la ceaun. Și le vor împărți musafirilor 30.000 de porții de storceag.
Bucătar: „Aici pregătim borş de peşte, avem legumele care fierb, peştele în ladă. Aici avem storceag din sturion. Se pun legumele să fiarbă foarte bine, cartofii, după aceea peştele, lăsăm să dea în fiert şi după îl dregem cu ou, usturoi şi este gata. Avem singer, somn şi caras”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Borşul de pește a fiert la foc domol în cele peste 50 de ceaune aliniate sub privirile pofticioşilor.
Cristian: „Borş de pește lipovenesc, tradiţional, conţine numai sturion”.
Reporter: „Cu ce se serveşte la masă?”.
Cristian: „Cu mujdei de usturoi, ardei iute, smântână după gust”.
Reporter: „Aţi mai văzut atâtea ceaune la un loc?”
Bărbat: „Nu, e prima dată când văd şi am rămas impresionat!”
Bucătar: „Avem ciorba de peşte din crap, plătică şi caras. Este peştele fiert în ceaun, cartofii, zarzavatul tot, apoi peştele”.
Ademeniți de miros, turiştii veniţi au stat la coadă să primească o porţie de borş.
Bărbat: „O bunătate a fost! Și borşul de peşte cu multe specii de peşte, minunat! (Următoarea porţie când va fi?) Peste o oră, pentru că borşul de peste nu ţine mult”.
Peştele proaspăt, prins din Dunăre de pescarii locului, a sfârâit şi pe plitele încinse.
"Peşte de baltă, prins proaspăt, pus la tigaie cu ulei. (Cu ce se serveşte?) Cu mămăliguţă, cu mujdei sau pâine”.
Bărbat: „Am comandat un storceag, o scrumbie, stavrid, specific zonei. Senzaţional!".
Festivalul borşului lipovenesc se încheie duminică seară cu muzică, dans şi un foc de artificii.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!