Cât i-a costat pe părinți ziua liberă cu ocazia celebrării Micii Uniri

Ultima actualizare: 24-01-2019 20:22

Ziua liberă de joi a fost una istovitoare pentru cei care au fost la serviciu în centrele comerciale, cinematografe, locuri de joacă şi muzee.

Vremea urâtă sau lipsa de alternative le-au adus o mulţime de clienţi, majoritatea cu copii mici sau de şcoală, preocupaţi de gândul că şi vineri trebuie să le găsească ceva de făcut, în condiţiile în care şcolile şi grădiniţele sunt închise.

Un artefact dedicat celui care a împlinit Mica Unire a fost în centrul atenţiei la Muzeul Naţional de Istorie. O sabie cu pietre preţioase montate în sidef a fost purtată de Cuza la ceremonii.

10 lei au plătit pe bilet vizitatorii dornici să afle cum s-a construit ţară.

Florin Georgescu, muzeograf: "În această vitrină avem o hartă. Drumurile poştale care străbăteau România mică."

În expoziţie a fost inclus şi tronul domnitorului Cuza. Făurit în Franţa, decorat de meşteri romani şi lăsat mosternire celui care a preluat apoi destinele ţării.

24 ianuarie este un reper istoric şi pentru cei care au mers direct la mall.

Reporter: "Ce sărbătoreşti astăzi?"
Elevă: "Ziua mea de naştere!"

Elevă: "Am zis dacă tot e liber să mergem undeva, pentru că nu prea putem să ieşim. Suntem clasa a opta şi trebuie să ne pregătim de examen."

Reporter: "Parintii lucrează?"
Elevă: "Da!"

Orice zi liberă îi costă pe cei care au copii suficient de mari cât să meargă singuri undeva cel puţin cât un bilet la film şi o cutie de floricele - 35 de lei. Mica Unire a picat joi, când intrările la cinema au preţ redus, dar nici vineri nu se face şcoală, adică alţi bani, altă distracţie.

40 de lei pe oră au plătit şi părinţii de preşcolari, pentru accesul la un loc de joacă.

Părinte: "Dacă ieşim, cu siguranţă ne costă, decât dacă s-ar duce la grădiniţă."

În timp ce bucureştenii au încins hora la prânz în jurul meselor de la restaurante, craiovenii au topit calorii dansând în jurul piscinei. Organizatorii au decis că, în zi de sărbătoare, să îi primească pe toţi doritorii gratuit.

"Mi-a plăcut să fiu cu toţi oamenii pe care îi cunosc de la facultate, toţi profesorii şi să joc alături de ei. E o mândrie, e o bucurie."

Vacanţa continua vineri pentru toţi copiii din învăţământul preuniversitar şi pentru angajaţii din educaţie. Restul bugetarilor se întorc la serviciu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO