Cat costa senzatiile tari pentru turistii care au ales marea din Romania in acest weekend
Cresc temperaturile, cresc si preturile pe litoral dar si numarul turistilor, pentru ca vacanta elevilor i-a trimis cu mic cu mare la plaja.
Cel putin 30.000 de turisti sunt la malul marii si incearca sa treaca cu vederea costurile mai mari fata de saptamana trecuta si aglomeratia, adusa inevitabil de weekendurile de vara.
La ora cinci si 30 de minute, cand soarele abia se imbratisa cu marea, turistii fara somn paseau pe plaja de la intrarea in statiunea Mamaia. Romanticii nu au vrut sa rateze momentul sarutului la rasarit, iar cei care nu si-au gasit inca pereche, s-au multumit doar sa priveasca spectacolul.
Putin mai tarziu, plaja s-a transformat intr-un furnicar pentru ca incepuse lupta pentru locul cel mai bun de pe nisip. Cateva ore mai tarziu, toata lumea era instalata dupa bunul plac, ba sub umbrele, ba direct in soarele fierbinte.
Aglomeratie nu a fost insa numai pe plaja. La amiaza, era aproape imposibil sa gasesti un loc de parcare.
La cativa kilometri distanta de acest furnicar, dam peste turistii plajelor exclusiviste, veniti direct din cluburile de noapte. Aici nimeni nu se plange ca nu gaseste un loc pe baldachin, in buza marii. Batalia se da pe paturile aflate chiar langa locul unde danseaza animatorii.
Distractia din acest weekend costa cu cel putin 15 la suta in plus fata de saptamana trecuta, pentru ca acesta este procentul cu care au crescut tarifele la cazare in aceste zile.
In Mamaia, la doua stele inchiriati o camera cu maximum 150 de lei pe noapte, dar la cinci stele preturile pot ajunge chiar si la 800 lei pe noapte. La Eforie, Costinesti si Neptun platiti intre 70 si 300 de lei pentru o camera, pe noapte. Este posibil sa gasiti aceleasi tarife si saptamana viitoare dar nu peste tot.
Unii hotelieri le vor ridica cu alte 15 procente. Fara sa se uite la bani insa, multi turisti i-au dat fara sa clipeasca doar ca sa se racoreasca in apa marii pe diverse ambarcatiuni de viteza.
Odata asezat pe canapeaua gonflabila te astepti sa plutesti usor, mangaiat de valuri si de briza. Surpriza apare insa abia cand te indepartezi de mal si ajugi intr-o zona in care apa are o adancime de 4-5 metri.
Pare floare la ureche insa, in realitate, cand skijetul incepe sa prinda viteza e o adevarat provocare. De abia poti sa te tii.
E nevoie de curaj, recunoaste deschis si luptatorul K1, Ionut Atodiresei. I se spune Pitbull cand urca in ring, dar aici, cand ii fuge pamantul de sub picioare admite ca senzatia e complet diferita.
O astfel de plimbare nu dureaza mai mult de 10 minute si costa 30 de lei. In acest pret sunt asigurate si cazaturile, asa ca, daca nu stiti sa inotati ar fi bine sa ramaneti pe mal.... Sau sa optati pentru hidrobicicleta. Va scoate in larg pentru 20 de minute cu doar 20 de lei si singura protectie de care aveti nevoie e o palarie de soare. Intorcandu-ne la viteza, acolo mai exista optiuni.
O senzatie extrema poate fi plimbarea cu skijetul. Viteza maxima pe care o poate atinge aceasta ambarcatiune este de 135 de km la ora insa nu este recomandata decat celor foarte eperimentati.
10 minute cu skijetul costa 100 de lei, iar o jumatate de ora, 200 de lei. Trebuie sa fiti insa foarte atenti si la celelalte persoane din apa pentru ca oricand se pot peroduce accidente grave.
Fly-fishul este o alta ambarcatiune acvatica foarte cautata. Nu ai la indemana decat doua manere de care sa te tii cu toate puterile pentru ca odata ce incepi sa prinzi viteza, zbori pur si simplu pe apa.
Si parcul acvatic de langa Mamaia ofera alternative. Toboganele abrupte sunt cele mai cautate, dar nu sunt recomandate celor mai slabi de inima.