Casa Regala a contestat in instanta suma de 4 milioane de lei pe care Regele Mihai ar datora-o ANAF-ului
Casa Regala contesta in instanta suma de peste 4 milioane de lei, pe care Regele Mihai I ar trebui sa o inapoieze statului roman. Jumatate sunt doar penalitati.
Avocatii fostului suveran sustin ca aceasta datorie nu este reala si vor ca judecatorii sa o anuleze.
Numele Regelui Mihai Intai a aparut pe lista datornicilor, publicata de ANAF, in urma cu trei saptamani. Majestatea sa ar trebui sa dea statului roman peste 4 milioane de lei. In jur de doua milioane sunt obligatii fiscale neachitate iar restul penalitati. Inca de atunci, Casa Regala a anuntat ca nu va lasa lucrurile asa.
"Biroul de presa al Casei Regale anunta ca fostul suveran a contestat in instanta sumele si asteapta decizia judecatorilor."
Casa Regala a cerut in instanta suspendarea deciziilor de impunere emise de Fisc, pentru datoria Regelui Mihai catre bugetul de stat. Procesul care ar fi trebuit sa inceapa astazi, a fost insa amanat pentru 23 iunie.
Nu de putine ori s-a vorbit despre averea fostului suvern care nu a fost estimata complet nici pana acum. Anul trecut, top 300 milionari pozitiona Casa Regala a Romaniei pe locul 81, cu 60 de milioane de euro.
Casa Regala are in proprietate patru castele, intre care Pelesul redobandit in 2008, dar si Castelele Pelisor si Foisor. Regele a fost insa de acord ca domeniul de la Sinaia sa ramana in administrarea statului, tocmai pentru ca Pelesul sa fie accesibil publicului.
Un alt domeniu important detinut de familia regala este cel de la Savarsin in judetul Arad, in posesia caruia familia a intrat in urma cu 15 ani.
De-a lungul timpului, regelui i-au fost inapoiate 20 de mii de hectare de padure, trei imobile dar si un teren in Bucuresti, o casa si terenuri in Poiana Tapului si cateva cabane in Azuga si Predeal.
Palatul Elisabeta, din Bucuresti, nu este insa proprietatea regelui. Joaca doar rolul de resedinta oficiala si a fost pus la dispozitia familiei pe toata perioada vietii regelui Mihai.