O "minune" ii aduce pe romani mai aproape de 2016. TOATE taxele si impozitele se vor putea plati online, pe un singur site

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01

Ghiseul.ro va deveni in curand ghiseul unic de plata pentru toate darile si facturile romanilor. Asta au anuntat luni Ministrul Finantelor, Seful ANAF si Ministrul Comunicatiilor.

Acesta din urma a precizat ca toti romanii plecati in strainatate vor putea sa-si plateasca impozitele online, indiferent ce fel de card bancar au - pentru ca pana acum functionau doar platile prin carduri emise in tara. Din toamna vom plati si darile la Fisc, tot pe aceasta platforma.

"Din martie anul acesta, oricine poate sa-si faca un cont pe ghiseul.ro de acasa, fara sa se mai duca la Directia de Taxe ca sa-si ia parola, ca in trecut. Totul e la fel de simplu ca pentru un cont de email sau de Facebook. Ca metoda de siguranta, persoana trebuie sa introduca si datele cardului sau. La final primiti pe email parola si userul. Site-ul nu este inca optimizat pentru telefon, asa ca va trebui sa intrati de pe un calculator", explica corespondentul ProTV, Mihai Peticila.

Iar pe Ghiseul.ro, acum sunt 248 de primarii, iar in curand va fi si ANAF-ul.

"Avand in vedere numarul mare de solicitari privind plata taxelor online, ANAF a demarat procedurile si speram ca, din toamna, acest lucru sa fie posibil cel putin la nivelul persoanelor fizice”, spune Anca Dragu, ministrul Finantelor.

In plus, si la ghiseele ANAF se va putea plati cu cardul, tot din toamna, promite seful Fiscului.

"Deja am inceput incet dotarile cu POS-uri ale ghiseelor ANAF, urmand ca intr-o luna-doua-trei, toate ghiseele din tara sa fie dotate cu POS, pentru a putea plati cu cardul la ghiseu", spune Dragos Doros, seful ANAF.

Din vara, toti romanii plecati la munca in strainatate, si care au carduri emise de bancile de acolo, vor putea sa-si plateasca si ei online darile.

"O noua functionalitate care va avea un impact major este ca, intr-o luna de zile, taxele si impozitele locale vor putea fi platite online si de catre romanii din afara granitelor si cu cardurile emise in tarile unde muncesc", spune Marius Bostan, ministrul Comunicatiilor

In plus, de anul viitor, Ghiseul.ro ar putea ingloba si platile de facturi pentru gaze, apa, electricitate, cablu sau telefoane.
In Ghiseul.ro sunt 117 mii de utilizatori activi, iar numarul de conturi a crescut cu 330% in aprilie 2016, fata de aprilie 2015, dupa ce oamenii n-au mai fost nevoiti sa mearga la ghiseu ca sa-si ia user si parola. De 5 ani, de cand functioneaza, romanii au platit aici 79 de milioane de amenzi, taxe si impozite, in valoare totala de peste 70 de milioane de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO