Carnea de miel poate fi inlocuita in meniul de Paste de cea de ied. Care sunt avantajele ei
Cine vrea o schimbare in meniul de Paste are o alternativa serioasa pentru traditionalul miel. De la an la an, iedul castiga din ce in ce mai mult teren.
Este adevarat ca si nutritionistii recomanda aceasta carne, cu putine calorii si grasimi, care este mai usor de digerat. Pretul ei insa ar putea sa le cada oamenilor cam greu la stomac.
Nea Gabriel din Telna a cumparat in urma cu sase ani capre, iar acum este multumit. Are peste 140 de iezi si face cu greu fata cererii. Cei mai multi sunt arvuniti pentru Paste. Cumparatorii vin cu cateva saptamani inainte la ferma omului ca sa isi aleaga cel mai frumos exemplar.
Romanii care apreciaza aceasta carne spun ca are parfum de iarba si este cea mai buna varianta pentru masa de Paste. De gatit se gateste la fel ca mielul, insa savoarea face diferenta.
Intr-un staul de langa Bucuresti inca traiesc in buna pace o mie de miei si 300 de iezi.
De altfel, daca ar fi sa comparam carnea de ied cu alte tipuri de carne aflam ca aceasta are mai putine calorii decat cea de pasare si este mai slaba in grasimi chiar si decat vita. Unde mai pui ca are de 3 ori mai putin colesterol decat porcul.
Totusi, carnea de ied are si dezavantaje. Comparativ cu cea de miel este mai atoasa si mai tare. In plus, este mai scumpa. Iedul se vinde in viu cu 17 lei kilogramul iar la carcasa cu 35 de lei kilogramul.