Cariera în domeniul turismului. Unde te poți angaja și ce salarii se oferă

job buc

Îți dorești o carieră dinamică, în care să îmbini utilul cu plăcutul?

Turismul și industriile conexe, cum ar fi industria ospitalității, serviciile personale și HoReCa au o gamă largă și diversă de oferte de angajare, permițând celor interesați să-și construiască o carieră în domeniu.

Beneficiile muncii în turism sunt multe: ocazia să cunoști oameni noi, să călătorești și să participi la evenimente inedite, să îi ajuți pe alții și să-i faci fericiți.

O carieră în domeniul turismului este potrivită oricui vrea să se dezvolte în acest domeniu, dar și persoanelor cu abilități de comunicare interpersonală și abilități de ascultare activă, abilitatea de a interacționa cu oameni din toate culturile și de pe toate continentele, cunoștințe de limba engleză sau alte limbi străine de circulație internațională, persoane organizate cu un bun management al timpului îi abilități de planificare. În funcție de specificul jobului, ai nevoie de studii de licență finalizate. Pentru posturile de management, ajută să ai studii superioare în management sau ceva similar (marketing, relații internaționale, administrarea afacerilor etc.). Însă poți face și cursuri specializate și de scurtă durată pentru a te certifica în domeniul domeniu.

Ce joburi poți avea în turism și cu cât se plătesc

Agent sau consultant de turism. Oferta salarială de 700 - 1000 euro net lunar.

Citește și
IT
Oferte de joburi cu salariul la vedere. Unde te poți angaja
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Agenții de turism îi ajută pe clienți să organizeze servicii de călătorie pentru călătoriile și vacanțele viitoare. Ei pot coordona transportul, cazarea și activitățile în locațiile de destinație ale clienților lor. De asemenea, pot organiza experiențe specializate, cum ar fi croaziere și tururi.

Manager de hotel. Ofertă salarială de 1000 - 1500 euro net lunar

Managerul de hotel este persoana care coordonează activitatea angajaților hotelului pentru a o oferi o experiență cât mai completă și inedită clienților. Managerii supraveghează operațiunile locației, inclusiv personalul, facilitățile și experiențele oaspeților. Adesea, ei oferă servicii pentru clienți pe lângă responsabilitățile lor de management.

Recepționer / recepționeră. Ofertă salarială de 600 - 800 euro net lunar

Un recepționer sau o recepționeră se ocupă, pe lângă primirea și cazarea turiștilor, cu gestionarea rezervărilor, cu răspunsuri la întrebări pentru cei care au dileme, oferă indicații și recomandări, se ocupă de bagaje și de alte solicitări ale clienților pentru a le oferi acestora o vacanță cât mai plăcută.

Coordonator de evenimente. Ofertă salarială de 800 - 1400 euro net lunar

Coordonatorii de evenimente ajută la planificarea și organizarea de evenimente pentru clienții lor. Ei pot lucra cu persoane fizice, cum ar fi nunți și alte evenimente, sau cu companii sau organizații pentru evenimente precum strângeri de fonduri. Coordonatorii de evenimente ar putea fi planificatorul principal al unui eveniment sau ar putea colabora cu un planificator de evenimente pentru a executa cu succes detaliile necesare.

Ghid turistic. Ofertă salarială de 500 - 900 euro net lunar

Ghizii turistici sunt profesioniști care însoțesc turiștii în vizite ghidate în diferite locații, cum ar fi situri istorice și muzee, sau trasee turistice moderne. De obicei, oferă informații aprofundate despre locurile pe care le arată oaspeților și își folosesc experiența pentru a educa și a distra.

Manager de restaurant. Ofertă salarială de 900 - 1200 euro net lunar

Un manager de restaurant se ocupă cu managementul stocurilor de materii prime, managementul angajaților și gestionarea întregii locații a restaurantului respectiv. Managerul de restaurant joacă un rol important la locul de muncă, iar responsabilitățile de zi cu zi pornesc de la interacțiunea cu clienții, verificarea calității preparatelor și ajung până la tot ce trebuie făcut pentru ca afacerea să meargă „ca pe roate”. Cu alte cuvinte, ca manager ești responsabil de tot ceea ce ține de buna funcționare a unui restaurant.

Stewardesă / Însoțitor de zbor. Ofertă salarială de 1000 - 2000 euro net lunar

Un job care îți permite să călătorești destul de mult, stewardesa sau însoțitoarea de zbor este persoana care te ajută să călătorești în siguranță și cu toate lucrurile necesare la dispoziție, pe parcursul zborului cu avionul. Ce faci: explici regulile de siguranță și te asiguri că sunt respectate, servești pasagerii cu băuturi și mâncare, ajuți la îmbarcare și coborâre, ești atent/ă ca toată lumea să se simtă bine și să fie în regulă.
 

Articol recomandat de sport.ro
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut
Citește și...
HoReCa a crescut oferta de joburi cu 53% față de Q4 2022, în timp ce IT-ul a scăzut cu 5%
HoReCa a crescut oferta de joburi cu 53% față de Q4 2022, în timp ce IT-ul a scăzut cu 5%

În primele trei luni ale anului 2023, salariile nete pentru joburile disponibile pe platforma de recrutare BestJobs au înregistrat scăderi comparativ cu cele din Q4 2022 în majoritatea sectoarelor.

Oferte de joburi cu salariul la vedere. Unde te poți angaja
Oferte de joburi cu salariul la vedere. Unde te poți angaja

Disponibilizările masive din marile corporații IT din Vest au amplificat gradul de nesiguranță în rândul candidaților din România, deși datele platformei BestJobs arată că angajatorii continuă intensiv căutările pentru a acoperi necesarul de personal.

Domeniile cu cea mai mare cerere pentru ingineri
Domeniile cu cea mai mare cerere pentru ingineri

Candidații specializați sunt printre cei mai căutați pe piața muncii, unde deficitul este încă mare. Printre domeniile unde oferta de joburi depășește cererea se numără și ingineria.

Recomandări
Alertă nucleară în apropiere de Ucraina. Putin a ordonat exerciții, drept răspuns față de „amenințările” Occidentului
Alertă nucleară în apropiere de Ucraina. Putin a ordonat exerciții, drept răspuns față de „amenințările” Occidentului

Exerciții nucleare ale Rusiei vor avea loc în apropiere de Ucraina, la ordinul lui Vladimir Putin. Operațiunile sunt un răspuns față de "ameninţările" occidentale faţă de Moscova.

Rupere de nori, grindină și mașini luate de apă, în prima zi de Paște. ”Vai de capul, nu se poate așa ceva!”
Rupere de nori, grindină și mașini luate de apă, în prima zi de Paște. ”Vai de capul, nu se poate așa ceva!”

În mai multe zone din țară, prima zi de Paște a adus și vreme rea. De la amiază până spre seară - când oamenii plecau acasă, de la grătare sau rude - a fost rupere de nori.  

Surse: Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA. Președintele zboară cu un avion de lux pe care l-a mai folosit FOTO
Surse: Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA. Președintele zboară cu un avion de lux pe care l-a mai folosit FOTO

Klaus Iohannis a plecat luni într-o vizită în SUA, scrie BoardingPass, site specializat în știri din aviație. Președintele a folosit același avion de lux cu care a mai fost anul trecut în Africa și Coreea de Sud.