Campanie SMURD pentru prevenirea accidentelor rutiere. Metoda socanta la care au apelat pentru a-i responsabiliza pe soferi

09-05-2016 07:48

Lipsa unui numar mare de kilometri de autostrada, indisciplina soferilor, dar si a pietonilor inscriu Romania intr-o statistica sumbra. Suntem pe locul doi in Uniunea Europeana la numarul de decese rezultate din accidente rutiere.

Ca sa traga un semnal de alarma, o asociatie din Timisoara si echipajele SMURD au incercat sa le arate oamenilor ce risca daca nu respecta legislatia rutiera. Timp de mai multe ore au expus in centrul orasului o masina implicata intr-un accident, cu o victima in ea.

Asa a inceput exercitiul pompierilor de la SMURD Timisoara. Acestia au vrut sa arate care sunt urmarile unui accident grav si au intervenit intocmai ca la o operatiune de salvare. O tanara a jucat rolul victimei si a fost machiata astfel incat sa respecte scenariul. Campania a atras atentia a sute de trecatori, care s-au oprit sa vada ce se intamplat.

Sofer: "Sunt sofer si e asa... iti trezeste niste emotii si sentimente destul de interesante. Toata lumea vrea sa ajunga mai repede, cred ca ar putea sa invete dintr-o asemenea experienta."

Localnic: "De la viteza nu scapa nimeni, intersectie, oriunde. Daca merge incet, e protejat, il loveste putin si scapa."

Potrivit ultimelor date furnizate de Comisia Europeana, Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la numarul de decese in urma accidentelor rutiere - 95 de victime la un milion de locuitori. La fel ca si Bulgaria, doar ca in tara noastra sunt mai multi raniti.

Madalin Chipirlin, presedinte Asociatia Legal Drive: "Noi am vrut sa aducem un semnal de alarma, nu numai in Judetul Timis sau Timisoara, ci la nivel national, cu privire la ce se intampla daca nu respecta regimul legal de viteza, precum si ce se intampla in urma incalcalcarii codului rutier."

Dupa simularea din centrul orasului, masina distrusa a fost plimbata pe strazi, pentru ca mesajul sa ajunga si la soferii aflati in trafic la acea ora.


VIDEO PROTVPLUS.RO