C.V. Tudor, trimis in judecata pentru scandalul evacuarii sediului PRM

Dată publicare: 06-04-2011 12:16
Dată actualizare: 05-09-2012 03:49
Sursa: Mediafax


Procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis astazi in judecata pe Corneliu Vadim Tudor. El este acuzat de ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului PRM din strada Emile Zola.

In comunicatul Parchetului ICCJ se arata ca, la data de 4 ianuarie 2011, "inculpatul Corneliu Vadim Tudor" s-a impotrivit executarii silite prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica si verbala impotriva executorului judecatoresc si politistilor.

Iata cateva exemple de injurii lansate de presedintele PRM:

- "Cine esti tu fa proasto, Ministrul Justitiei?"
- "Taci … din gura… vita incaltata!"
- " ... trimite o catea turbata la furat cu sapte haidamaci dupa ea … imbecililor"
- "Cine esti tu idiotule? … tampitule… sunteti golani!"
- "Lasa ma presa sa intre, idiotule!"

Autoritatile nu au uitat nici faptul ca Vadim Tudor i-a agresat pe unii dintre politistii care venisera impreuna cu executorul judecatoresc: "In aceleasi imprejurari, inculpatul a agresat fizic si a smuls cascheta agentului de politie D.M. care facea parte din efectivele de politisti care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic si l-a bruscat pe comisarul de politie V.M. care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu", se arata in documentul de trimitere in judecata.

De asemenea, procurorii mai noteaza faptul ca Vadim Tudor a avut un comportament care a adus atingere bunelor moravuri.

Iata un exemplu din comportamentul europarlamentarului PRM, in ziua evacuarii sediului:

Evacuarea sediului in care functioneaza PRM a inceput in dimineata zilei de 4 ianuarie, in prezenta executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc. Situatia a degenerat, dupa ce Corneliu Vadim Tudor s-a opus evacuarii sediului, alaturi de alti lideri ai PRM, Marius Marinescu si Codrin Stefanescu.

Europarlamentarul a insultat-o pe Daniela Somaldoc, executor judecatoresc, si a aruncat cu apa in ea.

Faptele lui Vadim Tudor sunt pedepsite cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Procesul liderului PRM va incepe pe 21 iunie.

Vadim Tudor, dezlantuit catre executor: Catea turbata!


VIDEO PROTVPLUS.RO