Nati Meir, aproape de eliberarea conditionata. Tribunalul i-a admis cererea

Ultima actualizare: 19-10-2012 01:34

Tribunalul Galati a admis cererea de eliberare conditionata a fostului deputat Nati Meir, judecat pentru pentru trafic de influenta, cu o condamnare de sapte ani de inchisoare intr-un alt dosar, insa decizia instantei nu este definitiva.

Nati Meir a incercat sa se sinucida in penitenciar

Nati Meir a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru inselaciune

Decizia Tribunalului Galati poate fi atacata cu recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Galati. "Inlocuieste masura arestarii preventive fata de inculpatii Nati Meir si Or Meir cu masura obligarii de a nu parasi municipiul Bucuresti", se arata in decizia instantei. Fostul deputat Nati Meir este incarcerat la Penitenciarul Galati. In acest dosar, afllat pe rolul Tribunalului Galati, Nati Meir este acuzat alaturi de fiul lui, Or Meir, pentru trafic de influenta si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune, cei doi fiind trimisi in judecata la inceputul lunii iunie 2010. Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galati il acuza pe Nati Meir ca, in cursul anului 2008, in calitate de deputat, a pretins de la o denuntatoare 50.000 euro spunandu-i ca va interveni pe langa judecatori din Tribunalul Galati pentru ca acestia sa dispuna eliberarea ei din arest in dosarul in care era judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

De asemenea, in cursul anului 2009 si in lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denuntatori, carora le-a spus ca va interveni la magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca acestia sa dispuna judecarea lor in libertate si, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executarii, in doua dosare in care sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, respectiv complicitate la luare de mita.

Nati Meir a fost arestat preventiv in octombrie 2009. Intr-un alt dosar, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe fostul deputat, in 13 octombrie 2010, la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru inselarea mai multor persoane, carora le promitea ca le da sume de bani imprumut in schimbul unor garantii.

Potrivit procurorilor, in perioada ianuarie - octombrie 2009, Nati Meir, "profitand de ascendentul moral pe care il avea, creat prin pozitiile publice detinute, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si de candidat la Presedintia Romaniei", i-a indus in eroare pe mai multi oameni, producandu-le un prejudiciu de 444.235 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO