Spanioli pe site-uri, dupa crima lui Dorel Marcu: "Gunoaie imigrante"

×
Codul embed a fost copiat

Crima romanului Dorel este in centrul atentiei presei spaniole. Ziarele au acordat spatii generoase acestei drame, iar cei mai revoltati nu sunt jurnalistii, ci chiar cititorii spanioli.

Crima lui Dorel Marcu risca sa se transforme intr-un alt "caz Mailat", insa de aceasta data in Spania, unde comunitatea romanilor este cam la fel de mare ca in Italia. Aproape toate ziarele iberice importante ofera detalii despre aceasta drama si, de cele mai multe ori, informatiile sunt prezentate fara exagerari sau pareri personale.

Romania risca insa, si acum, sa ramana cu o pata in ochii comunitatii internationale, din cauza reactiei publicului spaniol, revoltat de "crima unui roman".

Mai mult, pe site-ul jurnalistilor de la ABC Madrid este citata declaratia mamei victimei, Violeta, care, potrivit sursei citate, critica guvernul roman, despre care spune ca este corupt, si da vina pe Executivul de la Bucuresti pentru exodul masiv al cetatenilor romani.

De asemenea, jurnalistii spanioli subliniaza faptul ca familia victimei provine din Copsa Mica, o zona foarte saraca, in care traiul a fost si mai mult ingreunat din cauza crizei.

Citește și
criminal
In mintea criminalului. De ce si-a ucis Dorel Marcu sotia
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

De altfel, subiectul referitor la imigrantii romani care au "asaltat" Spania in ultimii ani este accentuat de jurnalistii spanioli de la ABC Madrid, care au tinut sa sublinieze faptul ca acesta este unul dintre efectele intrarii Romaniei in Uniunea Europeana. In reportajul pe care l-au difuzat pe tema crimei lui Dorel Marcu, ei arata un banner pe care scrie "Bine ati venit in Romania. Welcome in European Union".

In mintea criminalului. De ce si-a ucis Dorel Marcu sotia

Cat despre comentariile cititorilor spanioli, acestea reflecta, in primul rand, revolta fata de violentele la care sunt supuse femeile din Spania, sub privirile nepasatoare ale autoritatilor. Din nefericire pentru noi insa, crima lui Dorel Marcu tinde sa arunce un stigmat asupra comunitatii romanesti.

Iata doar cateva dintre aceste comentarii, aparute pe site-urile publicatiilor spaniole:

Site-ul que.es:
-► "Legile spaniole sunt foarte permisive, iar ei stiu asta, asa ca vin aici, si nu intr-o alta tara europeana, unde legile sunt restrictive si dure. Politicienii sunt prea lenesi ca sa schimbe legile."
-► "Gunoaie imigrante, intretinute de stat".

Site-ul abc.es:
-► "Nu trebuie sa acceptam lucrurile rele pe care le face o minoritate de romani. Si nu este normal sa se puna o anatema pe majoritatea romanilor, pentru ca sunt oameni foarte umili, oameni muncitori. Uitati-va la istoria Germaniei si a Iugoslaviei. A se vedea si cazul lor, in care fascismul a venit de la ei."
-► "Viva Romania! (Serios, fara ironie)"
-► "Inca unul care a venit sa plateasca pensiile spaniolilor"
-► "In fiecare zi sunt tot mai multi oameni in Spania. Este curios cum, de fiecare data, stirile vorbesc despre romani sau marocani, care nici macar nu se suporta intre ei. Si nu tine povestea cu rasismul si xenofobia. Trebuie sa se faca ceva urgent. Nu e sustenabil din punct de vedere financiar sa avem in tara 6 milioane de straini si 5 milioane de someri. Toate aceste probleme care au aparut pe piata muncii le platim noi, si nu politicienii."
-► "Daca veti citi presa si veti vedea arhivele ziarelor veti vedea ca romanii sunt majoritari, comit crime in Spania. De la crima la infractiuni, rapiri, jafuri la bancomate, jafuri pe drumuri si o mie de alte infractiuni care ar putea umple toate golurile din acest forum. Deci nu-i apara daca nu esti un roman, si, daca da, si te consideri un om onest, ar trebui sa-ti fie rusine de ai tai colegi"
-►"Adevarul este ca toti cei care au venit din strainatate, mai ales romanii, sunt oameni foarte buni. Toate au venit pentru a salva Spania, pentru a ne plati pensiile, asa cum ati spus, si sa sustina economia noastra, pentru ca tarile lor inoata in abundenta si, desigur, vin la noi ... Ce sa spun.."

Site-ul publico.es

-►"Acest monstru ar trebui sa-si ispaseasca pedeapsa intr-o inchisoare murdara din Romania. In primul rand pentru ca este roman si si-a ucis un compatriot, in al doilea rand pentru ca rudele victimei "l-au luat la ochi", iar in al treilea rand pentru ca cetatenii spanioli nu trebuie sa suporte costurile cauzate de hrana si intretinerea lui in detentie. Extradare imediata si proces in Romania, in conformitate cu legile sale!"
 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Profilul
Profilul "spaniolului" Dorel, criminalul de pe messenger

Intr-un orasel spaniol, un tanar si-a ucis prietena si si-a ingrozit rudele de acasa cu imagini transmise pe net. Isi construise un autoportret virtual complex si se arata pasionat de filme de groaza.

In mintea criminalului. De ce si-a ucis Dorel Marcu sotia
In mintea criminalului. De ce si-a ucis Dorel Marcu sotia

VIDEO. La doar 21 de ani, prin gestul sau dement, a reusit sa oripileze Romania si Spania. Dorel Marcu si-a strangulat sotia, gravida, in locuinta lor din Madrid si le-a aratat-o rudelor prin intermediul camerei web. Ce l-a determinat sa comita crima?

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.