Bursele europene au închis în creştere, după o sesiune anterioară dificilă
Bursele europene au închis joi în creştere, susţinute de titlurile bancare, după o sesiune anterioară dificilă, transmite CNBC.
Indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 0,45%. Acţiunile bancare au condus avansul, cu o creştere cu 0,98%, în timp ce titlurile companiilor producătoare de bunuri de uz casnic au scăzut cu 0,67%.
Indicele CAC 40 al Franţei a crescut cu 0,51%, revenindu-şi după o scădere de miercuri, chiar dacă prima de risc a ţării s-a apropiat de cea a Greciei pentru prima dată, pe fondul tulburărilor politice în curs.
Alegeri 2024
19:42
Ambasadorul român în SUA: Călin Georgescu a fost sprijinit de Rusia, cea mai mare amenințare la adresa României și a NATO
19:39
Specialist, după ce Georgescu a mers să voteze simbolic la Mogoșoaia: Este o formă de presiune publică ce poate degenera
08:57
FOTO. Călin Georgescu a mers să voteze simbolic la Mogoșoaia, deși alegerile prezidenţiale au fost anulate vineri de CCR
08:03
Elena Lasconi i-a scris o scrisoare lui Donald Trump. „România este acum mai fragilă ca niciodată”
Indicele german DAX a avansat cu 0,85%, FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,08%, FTSE MIB, al bursei din Milano a urcat cu 0,51%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,27%.
Acţiunile companiei britanice de asigurări Direct Line au înregistrat o creştere spectaculoasă de 42%, atingând cel mai ridicat nivel din 2023. Avansul a venit după ce firma a respins o ofertă de preluare de la compania rivală Aviva, considerând că aceasta subevaluează semnificativ compania.
În sectorul tehnologic, firmele olandeze din industria semiconductorilor, ASML, Besi şi ASM International, au înregistrat creşteri. Bloomberg a scris că noile restricţii impuse de SUA asupra echipamentelor pentru semiconductori şi cipurilor de memorie AI destinate Chinei ar putea fi mai puţin severe decât se anticipase.
Acţiunile producătorului francez de băuturi spirtoase Rémy Cointreau au crescut cu 5%, după ce a raportat un declin mai mic decât cel prevăzut al profitului operaţional în prima jumătate a anului. Cu toate acestea, compania estimează o scădere a vânzărilor între 15% şi 18% pentru întregul an.
Investitorii au urmărit şi datele despre inflaţie din zona euro, înaintea publicării indicatorului pentru întregul bloc vineri. Preţurile de consum din Germania au rămas stabile în noiembrie, contrar aşteptărilor economiştilor, în timp ce inflaţia din Spania a crescut de la 1,8% la 2,4%.