Bucureștiul va avea luminițe de sărbători și în acest an. Explicațiile primarului Nicușor Dan

Ultima actualizare: 18-11-2020 16:19
Nicușor Dan
Agerpres

Luminițe de sărbători vor fi în București, dar pentru că fosta administrație semnat un contract care este încă în vigoare, a explicat primarul general, Nicușor Dan.

Un contract între Compania Municipală Iluminat Public și o firmă privată a fost încheiat acum trei ani, de fosta administrație a PMB. Acesta va expira în decembrie, și deja lucrările de montare a iluminatului festiv au fost efectuate, pe aproape toate străzile din plan, a spus Nicușor Dan. Din acest motiv, vor fi luminițe în București, pe stâlpi, în acest an.

Decorațiunile vor fi aceleași ca anul trecut, a precizat primarul general.

„Fac o precizare generală - există lucruri care sunt în subordinea primarului general, cum este primăria şi toate administraţiile din subordine, şi există probleme care sunt în subordinea Consiliului General. Chestiunea iluminatului de sărbători ţine de un contract care este încheiat între o Compania Municipală, care este în subordinea PMB, şi un operator privat. Deci până când nu vom avea Consiliul care să poată să schimbe Adunarea Generală a acestei Companii. Adunarea Generală trebuie să schimbe consiliul de administraţie şi abia atunci consiliul de administraţie, prin directorul executiv, poate discuta cu operatorul privat. Deci nu a fost o decizie pe care eu să o am până la acest moment”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, miercuri. El şi-a prezentat bilanţul la 20 de zile de mandat, potrivit news.ro.

Contractul este de 9 milioane de lei, a spus Nicușor Dan, iar luminițele ar putea să fie aprinse de 1 decembrie.

„Din informaţiile pe care le am până la acest moment, contractul care a fost semnat pe 3 ani şi va expira odată cu această iarnă, din câte înţeleg s-au executat lucrări pe 90% din ce prevedea el. În linii mari o să avem aceeaşi decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut. Din câte înţeleg, acest contract este de 9 milioane lei”, a completat Dan.

„Este o decizie pe care o să o luăm, în funcţie de costuri. Dacă tot s-au pus o să se aprindă” a răspuns Nicușor Dan, întrebat de jurnaliști despre data la care vor fi aprinse luminițele.

Acum trei săptămâni, Nicușor Dan a explicat că în București nu va mai fi organizat un târg de Crăciun, din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO