Capitala se apropie de rata de infectare de 7,5 cazuri la mia de locuitori. Ce se întâmplă când ajunge la această cifră
Rata de infectare din București crește de la o zi la alta, astfel încât este foarte probabil ca incidența să ajungă săptămâna aceasta la 7,5. Este rata de la care restricțiile impuse acum doar pentru weekend vor deveni obligatorii și în tipul săptămânii.
În prezent, magazinele se închid de la ora 18.00, iar circulația este interzisă de la ora 20.00 de vineri până duminică în București, potrivit noilor restricții intrate în vigoare pe 28 martie.
Ieșirile din casă se fac doar dintr-un motiv bine întemeiat, iar oamenii trebuie să aibă asupra lor adeverințe de la angajator sau declarație pe proprie răspundere.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aceste reglementări se aplică în localitățile cu o rată de infectare cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la mia de locuitori, orice depășire a pragului maxim generând aplicarea restricțiilor de weekend pe toată durata săptămânii.
Luni, București a raportat o rată de infectare de 7,06 cazuri la mia de locuitori, în creștere față de duminică și sâmbătă, când a înregistrat o incidență de 7,02, respectiv 6,88.
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni că se așteaptă ca rata de infectare să treacă de 7,5 în București, ceea ce va însemna automat că restricțiile de acum vor deveni valabile pe durata întregii săptămâni, și nu doar în weekend, ca până acum.
Raed Arafat, despre noi restricții: ”Mai mult decât este acum, nu”
Cu toate acestea, întrebat fiind dacă nu vor intra noi restricții, Arafat a precizat: ”Mai mult decât este acum, nu”.
Raed Arafat a spus că România are, totuși, măsuri blânde față de alte țări, iar soluția pentru evitarea aglomerărilor urbane o reprezintă telemunca și decalarea programului de muncă.
El este convins că munca de la distanță poate fi aplicată atât de către companiile private, cât și de cele de stat.
Pe de altă parte, există discuții la nivel guvernamental pentru renunțarea măsurii de închidere a magazinelor la ora 18.00.
Se propune, astfel, ca doar supermarketurile să se închidă de la ora 18.00, urmând ca magazinele mici, de cartier, să funcționeze normal.