Bătălie între gratargii pentru trofeul ”Micul de aur”. Care a fost câștigătorul ales de degustătorii bucureșteni
În București, micii au avut propriul festival în acest weekend. În cinstea lor s-a dat o adevărată bătălie între bucătari.
Profesioniști sau amatori au încercat să demonstreze că ei dețin rețeta ”Micului de aur”. Câștigători au ieșit oricum clienții, care au găsit pe grătare mici de vită, porc sau carne de vânat.
Din spatele grătarelor încinse, bucătarii au încercat în fel și chip să îi atragă pe clienți.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Adrian Solzaru, managerul unui restaurant: Eu doar sunt cu gura. Băieții muncesc. Eu sunt bun de gură. Palavragiu, de fel.
Reporter: E rețeta potrivită ca să atrageți clienții?
Adrian Solzaru, managerul unui restaurant: Da”
Bucătarul de la taraba vecină, în schimb, a mizat pe imagine. Purta o pălărie greu de trecut cu vederea.
Mihai Popa, bucătar: „Din ce am înțeles, cu cât ești mai înalt în rang, cu atât ai pălăria mai mare. Așa că mi-am făcut una care să arate valoarea. Mă vede lumea”.
Un alt bucătar și-a întâmpinat clienții în salopetă de constructor.
Daniel Nedeș, bucătar: „În spatele poveștii avem și marfă excelentă. Meseriași vine de la faptul că suntem meseriași pe grătar”.
Cu asemenea reclamă, în fața tarabelor s-au format rapid rânduri de pofticioși.
Client: „Da. Mici și murături. Ochiul vede, inima cere”.
Bucătarii au vândut zeci de mii de mititei. Unii, mai mulți decât de 1 mai. Un mic a costat între 6 și 8 lei, cu pâine și muștar. Cei care au vrut și garnituri au plătit în plus.
”Micul este valoros. Și atunci este de aur”
Bucătarii nu au vrut să impresioneze doar clienții, ci și un juriu, iar lupta pentru trofeul ”Micului de aur” a fost strânsă.
Marian Niculae, grataragiu: „Vrem să ieșim în evidență. Asta este emblema noastră cum s-ar spune. Sunt cei mai lungi mici”.
Ștefania Ciocoiu, bucătar: „Este o rețetă simplă, carne de vită, carne de porc, sare, piper. Se țin la macerat, se pun pe grătar”.
Dragoș Gură-Roșie, organizator: „Micul este valoros. Și atunci este de aur. Vrem să îl aducem în atenția consumatorilor și în alte perioade ale anului. Adică nu trebuie să mâncăm mici doar primăvara”.
Deși pe grătare s-au perpelit mici de toate dimensiunile și formele, din carne de vită, oaie sau vânat, câștigător a ieșit tot micul clasic.
Semn că nu renunțăm atât de ușor la gusturile cu care suntem deja obișnuiți.