Bătălie între gratargii pentru trofeul ”Micul de aur”. Care a fost câștigătorul ales de degustătorii bucureșteni

×
Codul embed a fost copiat

În București, micii au avut propriul festival în acest weekend. În cinstea lor s-a dat o adevărată bătălie între bucătari.

Profesioniști sau amatori au încercat să demonstreze că ei dețin rețeta ”Micului de aur”. Câștigători au ieșit oricum clienții, care au găsit pe grătare mici de vită, porc sau carne de vânat.

Din spatele grătarelor încinse, bucătarii au încercat în fel și chip să îi atragă pe clienți.

”Adrian Solzaru, managerul unui restaurant: Eu doar sunt cu gura. Băieții muncesc. Eu sunt bun de gură. Palavragiu, de fel.
Reporter: E rețeta potrivită ca să atrageți clienții?
Adrian Solzaru, managerul unui restaurant: Da”

Bucătarul de la taraba vecină, în schimb, a mizat pe imagine. Purta o pălărie greu de trecut cu vederea.

Citește și
cutremur
Oamenii de ştiinţă au dezvoltat algoritmi care contribuie la prognozarea cutremurelor majore
Omul care a devenit celebru după ce și-a salvat casa de uragan printr-o metodă inedită | VIDEO

Mihai Popa, bucătar: „Din ce am înțeles, cu cât ești mai înalt în rang, cu atât ai pălăria mai mare. Așa că mi-am făcut una care să arate valoarea. Mă vede lumea”.

Un alt bucătar și-a întâmpinat clienții în salopetă de constructor.

Daniel Nedeș, bucătar: „În spatele poveștii avem și marfă excelentă. Meseriași vine de la faptul că suntem meseriași pe grătar”.

Cu asemenea reclamă, în fața tarabelor s-au format rapid rânduri de pofticioși.

Client: „Da. Mici și murături. Ochiul vede, inima cere”.

Bucătarii au vândut zeci de mii de mititei. Unii, mai mulți decât de 1 mai. Un mic a costat între 6 și 8 lei, cu pâine și muștar. Cei care au vrut și garnituri au plătit în plus.

”Micul este valoros. Și atunci este de aur”

Bucătarii nu au vrut să impresioneze doar clienții, ci și un juriu, iar lupta pentru trofeul ”Micului de aur” a fost strânsă.

Marian Niculae, grataragiu: „Vrem să ieșim în evidență. Asta este emblema noastră cum s-ar spune. Sunt cei mai lungi mici”.

Ștefania Ciocoiu, bucătar: „Este o rețetă simplă, carne de vită, carne de porc, sare, piper. Se țin la macerat, se pun pe grătar”.

Dragoș Gură-Roșie, organizator: „Micul este valoros. Și atunci este de aur. Vrem să îl aducem în atenția consumatorilor și în alte perioade ale anului. Adică nu trebuie să mâncăm mici doar primăvara”.

Deși pe grătare s-au perpelit mici de toate dimensiunile și formele, din carne de vită, oaie sau vânat, câștigător a ieșit tot micul clasic.

Semn că nu renunțăm atât de ușor la gusturile cu care suntem deja obișnuiți.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"
Citește și...
Mircea Lucescu, înainte de meciul cu Cipru: „Trebuie să batem echipele mici, pentru a avansa”
Mircea Lucescu, înainte de meciul cu Cipru: „Trebuie să batem echipele mici, pentru a avansa”

Mircea Lucescu a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că "tricolorii" trebuie să învingă echipele mici, de la nivelul la care se află în acest moment, pentru a putea face pasul către următorul nivel.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat algoritmi care contribuie la prognozarea cutremurelor majore
Oamenii de ştiinţă au dezvoltat algoritmi care contribuie la prognozarea cutremurelor majore

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat algoritmi care contribuie la o mai bună înţelegere a faptului că seismele mici care cresc brusc în frecvenţă şi în intensitate pot semnala un cutremur de mare amploare.

Ce s-a întâmplat cu un copil care mânca o pungă de chipsuri zilnic. Mecanismul prin care cei mici scapă de colesterolul „rău”
Ce s-a întâmplat cu un copil care mânca o pungă de chipsuri zilnic. Mecanismul prin care cei mici scapă de colesterolul „rău”

Spre deosebire de adulți, copiii își reglează bine și rapid LDL colesterolul, colesterolul rău din sânge, odată ce acesta a crescut peste limită.

Recomandări
Arsă de cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani, România e obligată să învețe cum să facă rost de apă. ”La mila Domnului”
Arsă de cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani, România e obligată să învețe cum să facă rost de apă. ”La mila Domnului”

Țara apelor pierdute, partea I. Seceta prelungită, stresul termic, schimbările climatice ne afectează viețile, siguranța, culturile, igiena, confortul. Apa a devenit foarte importantă.

Israel intensifică războiul cu teroriștii pe două fronturi: cu Hezbollah în Liban și Hamas în Gaza. Ce s-a descoperit
Israel intensifică războiul cu teroriștii pe două fronturi: cu Hezbollah în Liban și Hamas în Gaza. Ce s-a descoperit

Luptele din sudul Libanului se intensifică, iar oficialii libanezi spun că Israelul și-a extins zona de operațiuni a trupelor terestre. Premierul israelian i-a cerut secretarului general al ONU să evacueze „imediat" forțele de menținere a păcii.  

Capitala ortodoxiei române. Sarmale și vizite la mall, după închinarea la Sfânta Parascheva. ”Să vadă Occidentul din Iași”
Capitala ortodoxiei române. Sarmale și vizite la mall, după închinarea la Sfânta Parascheva. ”Să vadă Occidentul din Iași”

Mai sunt doar câteva ore până când Iașiul devine centrul ortodoxiei române. Luni, la hramul Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, sunt așteptați zeci de mii de oameni.