Brigitte Bardot denunta demersurile pentru eutanasiere, desi nu stie nimic despre situatia din tara

Ultima actualizare: 09-09-2013 06:58

Brigitte Bradot se implica si de aceasta data in scandalul cainilor maindanezi din Romania.

In numele fundatiei pe care o patroneaza, cunoscuta actrita i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care ii cere sa renunte la "solutia sangeroasa" a eutanasierii cainilor fara stapan.

Bardot nu ne ofera insa si solutia atat de necesara pentru ca drame precum cea a lui Ionut Anghel sa nu se mai repete.

Prin intermediul unui comunicat, seful statului ii raspunde frantuzoaicei si o intreaba daca le-a scris si parintilor victimei.

Inca din prima fraza a scrisorii adresata presedintelui, Brigitte Bardot arata ca nu stie mai nimic despre drama din Romania.

"In urma cu cateva zile, un copil in varsta de patru ani, ranit de un caine, a decedat in lipsa ingrijirilor, in urma ranilor suferite", isi incepe ea scrisoarea.

Nimic mai fals! Ionut n-a avut nicio sansa intre falcile dulailor infometati care se plimbau in voie la un pas de locurile de joaca ale copiilor.

Marturie cutremuratoare sta declaratia medicului care a facut necropsia copilasului: "Trebuie tras un semnal de alarma, trebuie gasita o solutie, trebuie gasita o rezolvare, daca vedeti cum arata copilul asta reconsiderati toate opiniile voastre despre cainii vagabonzi. Masa corporala era plina de plagi muscate, nu putem ca oameni sa convietuim pe strazi in oras cu 60.000 de caini, trebuie actionat radical".

"Este posibil sa avem informatii incorecte, dar ce va pot spune oricum este ca e vorba de un accident nefericit si doamnei Bardot ii pare foarte rau pentru acest copil", a spus Brigitte Auloy, reprezentant Fundatia Brigitte Bardot.

Eutanasierea maidanezilor propusa de presedintele Traian Basescu este aspru criticata de Brigitte Bardot, care a infiintat in urma cu multi ani o fundatie pentru protectia animalelor.

"Condamnarea la moarte a unei intregi specii este total contrar legilor si uzantelor din tarile civilizate ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastra suna ca un apel sangeros, nedemn de un om politic desemnat si ia decizii cu calm si nu pentru a castiga voturile", continua Bardot.

"Presedintele Traian Basescu a primit scrisoarea doamnei Brigitte Bardot si a luat nota de ingrijorarile domniei sale. Ma intreb daca doamna Brigitte Bardot le-a scris o scrisoare si parintilor lui Ionut Anghel", a spus Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu.

Brigitte Bardot nu vine si cu o solutie rationala, dar rapida, care sa nu mai permita ca sute de romani sa fie sfasiati zilnic pe strazile marilor orase.

In 2001, pe vremea in care Traian Basescu era primarul Capitalei, Bardot a venit in Romania pentru a-l opri pe edil sa eutanasieze cainii fara stapani.

I-a promis atunci fostului edil ca Fundatia Brigitte Bardot il va ajuta sa stranga maidanezii de pe strazile Bucurestiul. In afara celor 50 de banuti de aur donati, evaluati la circa un milion de franci francezi la vremea aceea, Bardot nu a oferit nicio solutie concreta, dar a blocat-o si pe cea radicala, gasita in 2001 de Consiliul General al Capitalei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO