Caz revoltator in Craiova. Brancardier surprins in ipostaze dubioase cu o pacienta aflata in coma

Dată publicare: 22-05-2013 13:28
Dată actualizare: 25-05-2013 06:47


Caz revoltator la Spitalul Judetean din Craiova: un brancardier a fost surprins intr-un salon de la terapie intensiva aplecat asupra unei paciente in coma, intr-o pozitie dubioasa.

Asistenta care a vazut scena si-a anuntat imediat superiorii, iar managerul spitalului a chemat politia. Insa brancardierul n-a mai fost prins pentru lamuriri, pentru ca s-a internat imediat la psihiatrie, intr-o alta clinica din oras.

In miez de noapte, brancardierul de 52 de ani a fost gasit de o asistenta intr-un salon unde categoric nu avea ce cauta: de terapie intensiva, deasupra unei bolnave. Femeia era in coma de mai multe saptamani, conectata la aparate, dupa ce a suferit un accident rutier. Asistenta e convinsa ca daca nu ar fi intrat exact atunci pe usa, s-ar fi petrecut un viol.

"La sectia de terapie intensiva, o asistenta l-a surprins pe un brancardier in timp ce era aplecat deasupra unei paciente inconstiente. Asistenta a facut un referat pe care l-a inaintat conducerii. S-a intrunit o comisie de ancheta", a declarat Florin Petrescu, manager Spitalul Judetean Craiova.

Managerul spitalului spune clar ca brancardierul avea doar misiunea de a transporta bolnavi, atunci cand e solicitat. Cand a fost prins de asistenta, a incercat sa explice ca, de fapt, aranja lenjeria de pat, desi nimeni nu-i ceruse asta.

Omul lucreaza in spital de sase ani si fusese mutat disciplinar la sectia de terapie intensiva. Colegii lui spun ca ar fi fost internat pentru o vreme la dezalcoolizare, dar nu vor sa comenteze situatia de acum si nici mutarea disciplinara.

Anchetatorilor li se pare ciudat ca brancardierul s-a grabit sa se interneze la psihiatrie. Abia dupa ce vor discuta cu barbatul, internat acum la neuropsihiatrie, politistii vor stabili daca barbatul a savarsit sau nu o fapta penala.

Un caz similar a fost inregistrat si anul trecut, la spitalul municipal din Roman: un brancardier a fost acuzat de o tanara de 20 de ani ca ar fi violat-o, dupa ce ar fi adormit-o.


VIDEO PROTVPLUS.RO