Principele Nicolae ajuta copiii cu dizabilitati sa duca o viata cat mai normala: "A fost o mare experienta pentru mine"

Ultima actualizare: 19-07-2014 07:20

Constient ca puterea exemplului este foarte importanta, Principele Nicolae al Romaniei se implica tot mai activ in activitati de voluntariat.

De o saptamana, Alteta Sa munceste cot la cot cu specialistii unei fundatii din Targu Mures, care ajuta zeci de copii cu dizabilitati sa duca o viata cat mai normala. De altfel, si Principesa Margareta, mostenitoarea Casei Regale a Romaniei, este implicata in activitati umanitare, prin fundatia pe care o conduce de peste 20 de ani.

Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, spune ca voluntariatul are o importanta cruciala si a invatat acest lucru in anii petrecuti in strainatate, unde a activat la diverse fundatii umanitare. Din 2009, cand s-a intors in tara noastra si a devenit tot mai prezent in viata publica din Romania, a decis se dedice actiunilor caritabile.

"Am invatat mult de la copii, este pentru prima oara cand am facut voluntariat cu copiii cu dizabilitati si a fost o mare experienta pentru mine", marturiseste Principele Nicolae.

Alteta Sa i-a cunoscut pe membrii fundatiei din Targu Mures in luna aprilie, cand si-a lansat cartea "Drumul spre casa". Le-a promis ca va reveni sa-i ajute pe copii si s-a tinut de cuvant.

"Este foarte frumos sa ai o persoana publica, reprezentanta a Casei regale, Principele Nicolae, sa fie voluntar la organizatia noastra. El doreste sa invete din fiecare activitate, sunt muncile herculiene pe care trebuie sa le faca un voluntar, activeaza in toate sferele fundatiei", spune Alexandru Lupsa, directorul fundatiei.

Principele Nicolae va ramane la Targu Mures pana la sfarsitul acestei saptamani. Fundatia unde activeaza ca voluntar incearca sa ajute zeci de copii care sufera de diverse afectiuni, ca sindromul Down ori epilepsie, sa duca o viata cat mai apropiata de cea normala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO