Bărbatul din Bacău care și-ar fi înecat copiii în urmă cu 3 zile a fost găsit mort, în apele Siretului.

 

După căutări extinse în toată regiunea, omul a fost acum zărit de către pompierii de la ISU în aceeași zonă în care au murit fetița de cinci luni și băiețelul de patru ani.

Trupul bărbatului de 31 de ani a fost găsit după prânz, în lacul de acumulare de la Răcăciuni, de către pompierii care căutau cu barca. A fost a treia zi în care zeci de polițiști, jandarmi, pompieri si scafandri au fost implicați, în căutările pe apă și pe uscat.

Până acum, anchetatorii nu excludeau ca individul să fi fost în viață, și să se fi ascuns. După ce cadavrul a fost descoperit, în zonă au venit rudele și soția sa. Femeia stătuse într-un centru de protecție al Asistenței Sociale, împreună cu fiul său de 6 ani, dintr-o relație anterioară.

 

 

Va reamintim, tragedia s-a produs duminica trecută, în urma unui scandal între cei doi soți. La final, bărbatul i-a luat pe cei doi copiii și i-a spus femeii că era ultima dată când îi mai vede. Cei mici aveau să fie găsiți fără viață, în scurt timp, înecați, la câțiva kilometri de casă. 


 

Mama copiilor: În momentul în care m-a bătut, băiatul cel mare a fugit la soacra mea, la vale. Ne-am mai certat și m-a bătut, dar nici chiar așa, să-mi dau seama că îmi omoară copiii. A băut două pahare de bere și după aia a plecat. Acum o lună jumate am mai avut probleme și am chemat poliția și l-au luat și l-au internat la psihiatrie.”

Polițiștii au găsit mașina suspectului, cu actele lui în ea.

Cristinel Florea, tatăl bărbatului căutat: „Dacă fugea lua actele cu el, dar așa, și portofel și telefon, și cheile.”

Reporter: V-ați fi gândit că poate să facă așa ceva?

Cristinel Florea, tatăl bărbatului căutat: Niciodată! Niciodată!”

Cristinel Florea, tatăl bărbatului căutat:Sperăm, dar nu cred. E vinovat dar, na, eu ce pot eu să-i mai fac? Ce să-i fac?”

Sorina Finica, purtător de cuvânt Parchetul de pe Lângă Tribunalul Bacău: Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Cercetările penale continuă în vederea depistării autorului.”

Mama celor doi copii și fiul ei de 6 ani au fost preluați de Direcția de Asistență Socială Bacău.

Marian Vătămănescu, DGASPC Bacău:Mamei și copilului le-a fost oferit suport psihologic în vederea depășirii situației de criză.