Bărbatul care şi-a ţinut fiica bolnavă psihic încuiată într-o camera cu grilaj de fier a fost arestat preventiv

Ultima actualizare: 30-12-2021 13:34

Bărbatul din comuna prahoveană Jugureni care şi-a încuiat într-o cameră cu grilaj de fier fiica bolnavă psihic, motivând că aceasta nu poate să aibă grijă de ea însăşi a fost arestat preventiv.

 

El este acuzat de infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

Magistraţii Judecătoriei Mizil au emis mandat de arestare preventivă pe numele bătrânului în vârstă de 77 de ani care şi-a ţinut fiica încuiată într-o cameră cu grilaj de fier, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, procurorul Cristina Prajea, potrivit News.ro.

Anterior, bărbatul fusese reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Bătrânul este cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal. El a declarat că şi-a încuiat fiica într-o cameră cu grilaj pentru că aceasta nu îşi poate purta singură de grijă.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, nu prezenta leziuni fizice, având libertate de mişcare în încăperea în care era ţinută. Poliţiştii care au eliberat-o au constatat că ea ”prezenta o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită”.

Aceasta a fost preluată de către Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, pentru a fi internată într-un centru pentru persoane cu afecţiuni neuro-psihice.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO