Guvernul ceh propune două teste PCR săptămânale obligatorii pentru toţi angajaţii

Ultima actualizare: 30-12-2021 13:13
Preţul testelor Covid diferă chiar şi cu 50% de la o clinică la alta. Unde sunt cele mai ieftine, dar și cele mai scumpe
Inquam/ Octav Ganea

Noul guvern din Republica Cehă a înaintat o propunere care prevede obligarea companiilor de a realiza două teste pe săptămână pentru coronavirus de tip PCR pentru toţi angajaţii, inclusiv cei care au primit doza booster, transmite EFE, conform Agerpres.

Pentru ca procedura să fie inclusă în asigurarea medicală este nevoie de avizul patronatului şi al sindicatelor, precum şi de cel al companiilor de asigurări.

Executivul doreşte ca măsura să intre în vigoare cât mai repede, pentru ca primele teste PCR obligatorii să poată fi realizate la 17 ianuarie, a menţionat Valek într-o conferinţă de presă.

Ministrul ceh a apreciat că valul de infectări cu varianta Omicron, foarte contagioasă, "ar urma să se producă între ultima săptămână din ianuarie şi prima din februarie" şi a recomandat ca testele să fie făcute "o dată la trei zile".

În prezent, sunt obligaţi să-şi facă un test PCR pe săptămână doar acei angajaţi care nu au schema completă de vaccinare sau care nu au făcut boala în ultimele şase luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO