Bărbat din Adjud, transportat în stare gravă la spital după ce a fost atacat de doi câini Amstaff în propria curte

29-12-2020 15:48


amstaff

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Adjud, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani în stare gravă, după ce a fost atacat de doi câini în curtea locuinţei sale.

 

"Un bărbat de 49 de ani, din municipiul Adjud, a fost atacat de doi câini în curtea locuinţei sale, fiind transportat în stare gravă la UPU Focşani. Din primele date, câinii ar fi din rasa Amstaff, o rasă cu grad ridicat de periculozitate", a precizat marți purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Potrivit anchetatorilor, câinii ar fi ieşit dintr-o zonă împrejmuită cu gard unde erau ţinuţi de proprietar şi ar fi pătruns într-o curte, zonă comună între două locuinţe, cu intenţia de a ataca alţi maidanezii aflaţi în acel loc.

Victima a sărit în ajutorul câinilor atacaţi şi a fost asaltat, la rândul său, de cei doi câini Amstaff.

 

Dosar penal pentru proprietarul câinilor

 

Bărbatul a ajuns la UPU Focşani în stare gravă, după ce a pierdut mult sânge, fiind diagnosticat de medici cu plăgi multiple în zona membrelor inferioare, fractură gambă stângă, fractură de mandibulă şi degete amputate. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de neluare a măsurilor de către proprietarul câinilor sau deţinătorul temporar al acestora de prevenire a atacului canin asupra persoanelor.

 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO