Cum au încercat mai mulți bulgari să păcălească autoritățile române, pentru a scăpa de izolare

Ultima actualizare: 29-12-2020 19:08

Alertă la graniţa de sud: poliţiştii noştri de frontieră au descoperit în ultimele zile mai mulţi cetăţeni bulgari care au încercat să intre în România folosindu-se de teste false de depistare a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Primul buletin de analize considerat a fi fals, care ar atesta absența virusului, a fost depistat de un poliţist de frontiera de la Giurgiu, atunci când un cetăţean bulgar a vrut să intre pe teritoriul României şi a fost avertizat că va trebui să stea 14 zile în carantină.

În acel moment, bulgarul a făcut cale întoarsă şi, după numai 30 de minute, s-a întors cu un document, aparent autentic. Cu toate acestea, poliţistul a intra la bănuială şi şi-a alertat colegii bulgari, care au concluzionat imediat ca buletinul este fals.

De atunci, au mai urmat alte câteva episoade similare, 7 persoane au fost descoperite cu teste false. Acestea s-au ales cu dosar penal în Bulgaria, dar şi o interdicţie din partea României de a mai intra pe teritoriul ţării noastre vreme de trei ani de zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO