Băile Felix, destinația potrivită indiferent de anotimp. Turiștii fac baie afară, în apa termală

Ultima actualizare: 27-09-2020 10:48

Toamna pare că își intră în drepturi, dar asta nu înseamnă că trebuie să luăm o pauză de la vacanțe.

Avem o țară frumoasă, cu zone care merită descoperite. Iar astăzi vă invităm în stațiunea Băile Felix. Locul ne duce imediat cu gândul la apă termală. Însă nu este singura atracție.

Cei care pariază pe Băile Felix câștigă, indiferent de anotimp - pentru că turiștii se pot răsfăța în bazinele cu apă termală și toamna sau iarna.

Turist în bazin: „Extraordinar, frumos. Nu am fost de ani de zile. Apa caldă, super. Și atmosfera-i bună, nu-i aglomerat în perioada asta."

Doamnă: „Și cazare, și masă, totul este perfect. Ar fi fost bine să fie și piscină interioară deschisă, dar, totuși, am recompensat, că am stat până la 12 aici, afară."

Oaspeții care ajung acolo nu sunt nevoiți să se limiteze însă doar la sesiuni de bălăceală.

Turist: „Oradea este un oraș foarte frumos, multe pensiuni."

Dumitru Fechete - directorul unui complex termal: „Pentru cei care sunt interesaţi, putem organiza excursii în zona Apusenilor, la Peştera Urşilor, la Budapesta. Aşadar, e o zonă interesantă, cu multe atracţii turistice."

În staţiune se află şi două lacuri cu nuferi. Pot fi admiraţi nuferi termali, printre care înoată, jucăuşe, mai multe broaşte ţestoase.

Reporter: "Aţi mai văzut nuferi?”
Turistă: „Da, sunt din zona Brăilei, deci ne ducem în Deltă. Dar n-am văzut nuferi roz acolo. Am văzut galbeni şi albi, dar roz nu."

După o plimbare pe aleile șerpuite vă puteţi potoli foamea cu preparate tradiţionale ispititoare, pregătite de gospodinele locului, chiar sub ochii clienţilor.

Reporter: „Aveţi clienţi, aşa-i? ”
Bucătăreasă: „Tot timpul. Niciun turist nu merge de-aici fără langoş şi fără plăcintă."

Raiul pescarilor și bucuria copiilor

La nici zece kilometri depărtare, spre Beiuș, găsiţi un rai al pescarilor. Balta este perfectă şi pentru cei nu foarte pricepuţi - pentru că prada nu se lasă greu prinsă.

Pescar: „Am prins unul mic, acuma să sperăm că prindem şi mai mari."
Reporter: „Ați prins ceva?”
Bărbat:Am prins, dar erau prieteni şi i-am aruncat înapoi, îi cunoşteam."

Ovidiu Raita - proprietarul bălţii: „Clienţilor le oferim, în primul rând, cazare. Sunt căsuţe cu două paturi simple, două paturi duble."

La mică distanță de acest loc vă aşteaptă zece cai pregătiţi pentru o plimbare prin pădurile din împrejurimi.

„Nemaipomenit. Deci o experienţă încântătoare" spune un turist.

Pentru o astfel de experientă, un adult plăteşte 50 de lei, iar un copil 40 de lei.

Florin - instructor de echitaţie: „Facem trasee de 50 de minute prin pădure, în relaxare."

La aproximativ 40 de kilometri de Băile Felix, în comuna Dobrești, se ascunde lacul Vida, parcă pictat. Apa adunată acolo curge mai departe printr-un sorb construit în urmă cu zeci de ani. Iar imaginile surprinse în zonă cu o dronă vorbesc de la sine.

Zona este perfectă ca destinaţie de vacanţă, chiar dacă aveţi doar câteva zile libere - pentru că este timp suficient pentru a vă detaşa şi pentru a vă relaxa.
Apa termală care se găseşte aici are puteri vindecătoare, aşa că mulţi dintre turişti aleg Băile Felix şi pentru tratament.

Izvoarele au temperaturi care pot urca şi până la 49 de grade Celsius şi sunt foarte bogate în săruri minerale, motiv pentru care mulţi medici îşi trimit pacienţii aici.
Şi vorbim despre un loc cu tradiţie - pentru că primele clădiri pentru băi curative au apărut la începutul anilor 1700.

Staţiunea are regim de funcţionare permanent. În plus, gazdele organizează, periodic, excursii de o zi la Peştera Urşilor sau la Budapesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO