Autorul masacrului din Colorado vrea sa stie cum s-a incheiat filmul "Batman-The Dark Knight Rises"

Ultima actualizare: 31-10-2012 01:24
James Holmes in fata instantei

James Holmes, autorul masacrului din cinematograful din orasul Aurora (Colorado), in timpul premierei filmului "The Dark Knight Rises", a dorit sa stie cum s-a terminat aceasta ultima parte a francizei "Batman", regizata de Christopher Nolan.

James Holmes, un student in varsta de 24 de ani, a ucis 12 persoane si a ranit alte 58, dupa ce a intrat in sala plina cu spectatori a cinematografului din orasul Aurora, unde era programata premiera "The Dark Knight Rises", al treilea film din franciza "Batman". Seful politiei din New York, Ray Kelly, care nu a precizat sursele sale de informatii, a spus ca asasinul ar fi declarat in momentul arestarii ca era "Joker", personajul negativ din seria "Batman", prezentat in filme cu parul vopsit in nuante stridente.

Potrivit New York Daily News, tanarul, aflat in prezent in detentie, a intrebat cum s-a terminat filmul. Un angajat al inchisorii Arapahoe, unde se afla Holmes, a declarat pentru cotidianul american: "Vorbea de parca nu s-ar fi intamplat nimic. Cred ca vrea sa scape pe motiv ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale".

Cu privirea rece si vocea plata, Holmes ar fi intrebat de mai multe ori: "Ati vazut filmul? Cum se termina?".

"Daca m-ar fi intrebat pe mine, mi-ar fi fost greu sa nu il lovesc", a declarat acelasi martor, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Potrivit foxnews.com, James Holmes ar fi trimis, de asemenea, un caiet unui psihiatru de la Universitatea din Colorado, unde "prezenta in detaliu planul lui de a ucide mai multi oameni". Dar acest caiet a ramas in cutia postala a psihiatrului si nu a fost descoperit decat dupa masacru.

James Holmes a comparut pentru prima data in instanta luni, cu parul vopsit in rosu si cu un aer absent. La trei zile dupa masacrul comis, tanarul a aparut pentru prima data in public, la tribunalul din comitatul Arapahoe.

Conform presei locale, procurorii vor cere condamnarea lui la moarte, desi o singura persoana a fost executata in Colorado in ultimii 36 de ani.

Cel mai recent film din seria "Batman", "Cavalerul negru: Legenda renaste/ The Dark Knight Rises", a obtinut incasari spectaculoase si a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, in ciuda masacrului din Colorado. Astfel, "The Dark Knight Rises" a obtinut 160,9 milioane de dolari in weekendul sau de debut, potrivit cifrelor definitive publicate luni de societatea Exhibitor Relations. Filmul ocupa locul al treilea in topul peliculelor cu cel mai bun debut din istorie, dupa "Razbunatorii/ The Avengers" (207,4 milioane de dolari) si ultimul film din seria "Harry Potter" - "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2" - (169,2 milioane de dolari).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO