Asasinatul omului de afaceri din Vrancea, plănuit 2 luni. Suspecții, atenți la toate detaliile


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 20:44
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 18:23
Categorie: Stiri actuale

Cei trei indivizi care l-au împuşcat mortal pe proprietarul unor case de schimb valutar din Focşani şi-au plănuit aproape două luni atacul.

Anchetatorii spun că vânau banii victimei şi erau conştienţi că prin modul în care vor acţiona pot ajunge la crimă. Ciudat este că după l-au ucis pe omul de afaceri, au fugit fără să mai fure ceva. Unul dintre suspecţi scăpase de curând din închisoare, după ce judecătorii din Focşani au fost de acord cu eliberarea lui condiţionată.

Indivizii care l-au împuşcat pe proprietarul caselor de schimb valutar din Focşani şi-au plănuit în detaliu atacul, iar pregătirile le-au făcut de la începutul anului - spun anchetatorii.

Săndică Apostolescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea: "Au achiziționat un auto de teren, căruia i-au schimbat culoarea. Au montat o bară metalică pe protecţia din partea din faţă, i-au montat plăcuțe cu număr fals de înmatriculare."

Procurorii susţin şi că, înainte de atac, indivizii l-ar fi urmărit mai multe zile pe omul de afaceri şi îi ştiau programul. Iar când s-au decis să-l atace, ştiau că s-ar putea ajunge la crimă.

Săndică Apostolescu: "Au intrat intenţionat în coliziune cu autoturismul condus de victimă. Ulterior, aceştia coborând din autoturism şi executând asupra victimei două focuri de armă, au mers la locul faptei înarmaţi, iniţial cu scopul de a sustrage suma de bani care se afla în autoturismul victimei, însă au prevăzut şi acceptat că prin modul de acţiune pot provoca moartea victimei."

Proprietarul caselor de schimb valutar din Vrancea a fost ucis de două gloanţe. Deşi procurorii susţin că agresorii au vrut să-l jefuiască, în maşina victimei a fost găsită o sumă impresionantă de bani: 30 de mii de euro, 20 de mii de lire sterline şi câteva sute de mii de lei, potrivit unor surse din anchetă. În mod cel puţin ciudat, atacatorii au fugit înainte să ia banii.

Săndică Apostolescu: "S-au grăbit a părăsi locul infracţiunii, de teamă de a nu fi identificaţi de alţi participanţi la trafic."

Procurorii susţin că la crimă au participat doar doi dintre suspecţi, acuzaţi de omor calificat, iar al treilea i-a ajutat să fugă şi este acuzat de complicitate. Indivizii au fost prinşi în timp ce încercau să iasă din ţară.

Doi suspecţi sunt din Bacău, iar al treilea este din Vrancea. Unul dintre cei acuzaţi că ar fi tras cu arma fusese eliberat din închisoare acum o jumătate de an - mai devreme cu 14 luni faţă de termen. Individul fusese condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic şi consum de droguri.

Iulian Păun, purtător de cuvânt Judecătoria Focșani: "A fost liberat condiţionat printr-o sentinţă a Judecătoriei Focşani în vara acestui an. La liberarea condiţionată s-a ţinut cont de către Judecătoria Focşani că acesta îndeplinea condiţiile prevăzute de articolul 100 alin.1 din noul Cod Penal şi a fost admisă propunerea comisiei de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Focşani."

Victima, în vârstă de 61 de ani, a fost înmormântată marți.

Cei trei bărbaţi au primit mandat de arestare pentru 30 de zile, potrivit sentinţei Tribunalului Vrancea.

"Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Sprînciană Bogdan Ionuţ - pentru următoarele infracţiuni: omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept şi de punere în circulaţie sau de conducere a unui vehicul neînmatriculat; Văscăuţanu Gheorghe Vasile - pentru comiterea următoarelor infracţiuni: omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept; Cruceanu Marius Daniel - pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de omor calificat şi complicitate la tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată (...), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.02.2019, până la data de 28.03.2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor", se arată în sentinţa Tribunalului Vrancea.

Cei trei bărbaţi, care, potrivit unor surse judiciare, şi-ar fi recunoscut parţial vina, au fost reţinuţi luni, la Vama Nădlac, în timp ce încercau să părăsească România.

Noi detalii în cazul execuției în stil mafiot din Focşani. Ce bănuiesc oamenii legii
Asasinatul din Vrancea se complică. Ce povestesc martorii, care i-ar fi văzut pe suspecți
Prezentator de radio, asasinat cu 8 gloanțe în timp ce mânca într-un restaurant
VIDEO PROTVPLUS.RO