Asa arata cel mai mare steag din Romania: are 500 de metri si s-a muncit la el timp de 10 zile

Ultima actualizare: 05-12-2012 07:07
steag romania lung

Rosu, galben si albastru sunt culorile care au invadat de 1 decembrie intreaga tara. In localitatea ilfoveana Dobroesti, pe strazi a fost intins un steag de o jumatate de kilometru lungime.

Drapelul Romaniei a fost la inaltime, si la propriu, dus de o echipa de militari alpinisti pe varful Parangul Mare.

Ziua nationala a fost marcata intr-un mod special in comuna ilfoveana Dobroesti. Soseaua principala a fost acoperita timp de o ora de steagul Romaniei.

Cel mai mare steag din Romania are 500 de metri lungime si 4 metri si jumatate latime. Pentru realizarea lui au muncit peste o suta de copii de scoala generala din localitate si 6 croitorese.

"S-a lucrat o saptamana la el si azi e ziua Romaniei si sa dam mana la mana. Stiu ce inseamna munca adevarata si trebuie sa dam dovada ca suntem romani" spunea un copil de 10 ani.

Cei care au muncit la realizarea drapelului sunt mandri de rezultat.

Si chiar daca anul acesta nu au intrat in cartea recordurilor, locuitorii din Dobroesti se gandesc serios ca la anul sa faca un steag si mai mare.

Drapelul Romaniei a ajuns si pe varful Parangul Mare, de 1 Decembrie. Trei jandarmi si un salvamontist au urcat timp de patru ore pe o vreme deloc prietenoasa, cu viscol, ceata si temperaturi sub zero grade. Situat la 2519 metri altitudine, Parangul Mare este cel mai inalt varf montan accesibil în acesta perioada a anului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO