Romania e a ta! George Ogararu, fotbalistul al carui suflet e legat de copiii din Valea Screzii
Cand spui "fotbalist" iti vine in minte imediat tipul cu bani, care umbla in masini scumpe si este implicat in scandaluri cu femei si alcool. Cuvintele: familie, multi copii, biserica sau actiuni caritabile par a nu fi compatibile cu un astfel de om.
Astazi, de ziua nationala, George Ogararu si-a lansat site-ul fundatiei care ii poarta numele:
www.asociatiageorgeogararu.org
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Iar Andreea Ogararu scrie pe:
Si George pe:
Si totusi exista si exceptii. George Ogararu este una dintre ele. Are 4 copii si ajuta la ingrijirea altor cateva sute.
O familei mare, frumoasa, de romani fericiti.
O casa in care atunci cand nu se canta...se danseaza. Ei sunt Sofia, Natalia, Eric, Mihai, Andreea si George. Pe George Ogararu il stiti din meciurile de fotbal. A jucat la Steaua ani de zile si la mari echipe de peste granita.
Acum joaca acasa, pe teren propriu, cu proprii copii. Prima data l-am intalnit pe George anul trecut, pe timpul asta, in tabara de copii din Valea Screzii. Venise sa ajute.
Intr-o noapte, bucataria, depozitul cu alimente si sala in studiau micutii fara parinti s-au facut scrum.
Si pe copii din Vale Screzii ii cunoasteti. Acum doi ani, de 1 decembrie, povestea lor si a parintelui Tanase, cel care ii ingrijeste a fost auzita de o tara intreaga.
Pe George l-am regasit anul acesta in Vale. De data asta isi boteza cel de-al patru-lea copil. Pe Mihai. Iar nas ii era chiar parintele Tanase. Pentru parinte, Mihai este al 90-lea fin.
"Il asteptam la anul. In ritmul acesta...singura comoara ii copii. Restul se duce totul, pana si fotbalul trece, celebritatea trece, copii raman"
Prima data, George Ogararu a aflat de acest loc in 2007. A organizat atunci o licitatie si astrans bani pentru copii de aici.
"Ne-a placut mult de parintele, ne-am lipit unul de altul, am invatat asa cum se traieste impreuna unul pentru altul. Am vazut aici misiunea parintelui si n-am mai putut sa o ignoram", povesteste George.
Acum este vicepresedintele asociatiei pe care parintele Tanase a infiintat-o pentru a se putea organiza si ocupa de copii din tabara. Sunt acum peste 400 de persoane care si-au gasit adapost si alinare aici.
Ii stie pe copii, le stie pasurile, incearca sa le fie aproape.
SALVEAZA CRACIUNUL
Vine des in Valea Screzii, strange bani, organizeaza lucrurile, cauta oameni si prieteni care ar putea sa ajute.
"Asta a ars in iarna. Deja cu ajutorul oamenilor...e aproape gata"
Atunci, iarna trecuta, pentru copii din Valea Screzii, ProTV a lansat campania "Salveaza Craciunul" iar cu banii adunati s-a reconstruit bucataria, s-a mai ridicat o casa noua si a inceput construirea unei scoli. Anul acesta, de Craciun, bucataria va fi gata.
II E DOR DE STEAUA
Acum se antreaneaza singur. Si-ar dori sa se intoarca la Steaua, echipa in care a crescut dar ambitiile si orgoliile unor sefi din club sunt mai presus decat sportul. E curtat de echipe din afara, dar n-ar vrea sa mai plece din tara.
De cativa ani, scrie pe un blog in care incearca sa schimbe perceptia oamenilor despre fotbal, sa-i faca sa intelega adevarata fata a acestui sport.
"Cred ca am trait in 2 dintre cele mai civilizate 2 tari din Europa: Elvetia si Olanda. Am fi putut sa traim acolo dar am simtit ca trebuie sa ne intoarcem acasa. Asa am simtit, asa ne-a dictat inima. Simt ca am o datorie fata de tara asta de ceea ce va ramane dupa noi. Vrem sa insemnam ceva, sa ne simtim utili aici si as vrea sa la s copiilor mei acolo unde vom trai o romanie mai buna. Incercam sa o facem mai buna. Prin scoli, prin diferite activitati"
Prin locurile prin care au trait peste granita au vazut cum altii se organizeaza. Si au furat modelul.
Are o familie mare pe care o tine unita. Ii aduce uneori sa vada minunea din care functioneaza in Valea Screzii. Si-au cumparat pamant aici, in apropierea taberei si si-au apucat deja de construit. Vor sa ridice o scoala dupa model elvetian.
Acum au infiintat si o asociatie: george ogararu pentru cultura si sport" in care vor sa ajute copii si au multe alte planuri.
"Vrem sa facem o campanie impotriva violentei domestice. Sa ne ajutam de barbatii cu oarecare imagine publica prin ai scoate in fata si sa-i educe pe cei care practica sportul asta.'
Au planuri multe si pe toate vor sa le puna in aplicare in Romania. Recunosc ca dupa ce au fost prima data in valea screzii, viata lor s-a schimbat. Au devenit mai buni si interesati de problemele si nevoile celor din jur. Sunt convinsi ca au gasit solutia pentru misca lucrurile si a aceasta se numeste implicare... Au o familie numeroasa care se va bucura intr-o zi de mostenirea la care lucreaza ei acum.