Are doar 6 metri patrati, este cea mai mica din Europa si se afla in Bucuresti. Cum arata cafeneaua
Cine iubeste cafeaua, este invitat sa savureze aceasta licoare magica in locuri neconventionale din Bucuresti: la o masa cu susul in jos, pe masina de cusut a bunicii, printre biciclete sau intr-un spatiu minuscul.
Din pasiune, tineri ingineri sau programatori au amenajat aceste cafenele cochete, cu aproximativ 10.000 de euro investitie si multa munca.
Andrei Bosancu, "Camara din fata": ''Camera din fata cu bunatati, cu portelan, cu dulceata. Cu mirosul ala de ceai dimineata, painea cu unt cu gem, mirosul de cafea cand veneau oamenii mari. Amintiri. Cam asa a inceput.''
Din dor si dintr-o cautare a bunului bun gust romanesc s-a nascut aceasta cafenea cocheta. Multi clienti si-au adus si poze cu bunicii. Iar piesele de mobilier sunt culese si de la targurile de vechituri.
''Asta e un banc de tamplarie vechi, dar poate sa fie si masa. Scaunele sunt vechi, au 50-60 de ani. Masinuta de tocat, bunica are una la fel, verde", ne explica Andrei decoratiunile.
Cu gustul copilariei poposim si in cel mai mic spatiu in care se poate prepara cafea.
Ionut Bindila Cosma: ''E cea mai mica din Europa, din lume, cred. Are 6 metri patrati pe acte, 4 efectiv... Spatiul pentru oaspecti e de un metru patrat. Incercam sa schimbam lumea cu cafeaua."
Ionut este un inginer horticultor din Piatra Neamt. Dupa 7 ani de scoala la Cluj, a locuit in Berlin, Islanda si Barcelona. A invatat tainele cafelei, iar acum se lauda cu ''two minutes'', de la cunoscuta vorba: doua secunde. O cafenea cu aroma de Barcelona.
Ne continuam plimbarea prin Capitala in Atelier Pinion. Alexandru este programator, insa a renuntat la serviciu si a deschis o cafenea intr-un garaj.
Alexandru Samoila: "Sus avem atelier de biciclete de oras, iar jos e partea de cafenea. Era un garaj in care incapea o Dacie 1310 si una 1300."
Pentru clienti, Alexandru face cafea printre pinioane si spite, dar construieste si biciclete.
Se spune des ca traim intr-o lume cu susu-n jos, asa ca in final puteti alege sa va savurati cafeaua cu un scaun la cap. Proprietarii unui restaurant s-au ridicat la propriu la inaltime si au lipit de tavan tot ce la un moment dat se gasea pe podea. De la scaune la mese, vesela sau aparatura electrocasnica.
Alti tineri cu imaginatie au transformat o camioneta intr-un cuptor care se incalzeste pana la 300 de grade si se plimba cu el prin oras in timp ce gatesc.