ARCUL ELECTRIC te poate ucide fara sa pui mana pe fire. Povestea tanarului de 16 ani care si-a pierdut viata pe un vagon

Ultima actualizare: 02-05-2014 07:07
tren electrocutare

Incident halucinant in Bucuresti. Un tanar de 16 ani a murit electrocutat, dupa ce a facut imprudenta sa se urce pe un vagon de marfa din Gara Baneasa pentru a face o poza cat mai reusita.

Ce a urmat este cu adevarat socant. In momentul in care s-a ridicat in picioare si s-a apropiat de linia de inalta tensiune, baiatul a provocat un arc electric de 27 de mii de volti. A fost carbonizat pe loc.

Specialistii trag un mare semnal de alarma. Astfel de tragedii se produc chiar daca trenul nu este in miscare sau nu atingi firele.

Ioan Paraschiva invata la Colegiul Economic Kiritescu din Capitala si era in clasa a IX a. Aseara, dupa cursuri, impreuna cu alti doi colegi, a vrut sa isi faca niste poze iesite din comun. Fara sa-si dea seama de riscurile la care se expune, s-a urcat pe un vagon care stationa, pentru ca prietenii sa-i fotografieze saltul.

In momentul in care baiatul de 17 ani a vrut sa sara de pe acest vagon, s-a produs fenomenul numit arc electric. Adolescentul a fost electrocutat si a murit pe loc.

Angajatii garii si-au dat seama imediat ca s-a intamplat o nenorocire si au dat alarma.

In zona au ajuns medici, pompieri si politisti. Din pacate baiatul era deja carbonizat.

Pe pagina lui Ioan de Facebook au aparut astazi zeci de mesaje emotionante de la prieteni si colegi carora nu le vine sa creada ce s-a intamplat. Parintii tanarului sunt devastati. Si-au pierdut alti 2 copii : o fata a murit intoxicata cu monoxid de carbon, iar un baiat si-a pierdut viata intr-un accident de circulatie.

Reteaua de inalta tensiune a CFR este sigura, atata vreme cat circuli la nivelul solului, la distanta sigura de cablul alimentat cu tensiune sau calatoresti in vagonul care te izoleaza. Totul se schimba dramatic, in momentul in care te sui pe tren. Picioarele fac masa cu solul, prin fierul trenului. Chiar si fara sa atingi cablul, tensiunea de 27.000 de volti este atat de mare, iar distanta atat de mica, incat se formeaza un arc electric. Este practic un fulger care se scurge prin corpul omenesc: de la cablu, prin aerul care nu mai poate izola, prin organism si, apoi, prin tren, roti, sina, pana la sol.

In ultimele doua saptamani, 9 copii s-au electrocutat dupa ce s-au cocotat pe vagoane. Pentru 2 dintre ei joaca a fost fatala . Alti 6 sufera acum in spital.

Medicii le cer parintilor si profesorilor sa le vorbeasca elevilor despre pericolul care ii pindeste atunci cind recurg la astfel de acte necugetate. Recomandarea vine intr-un moment in care numarul accidentelor inregistrate in ultimele doua saptamini l-a atins pe cel inregistrat de obicei intr-un an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO