Zăpada măsoară doi metri la Bâlea Lac. Avertisment pentru turiști
Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din România este cel măsurat luni, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud.
Zăpada măsoară 199 de centimetri la Bâlea Lac.
Meteorologii îi avertizează pe turişti că la Bâlea Lac există un risc mare de producere de avalanşe (patru, pe o scară de la unu la cinci), relatează Agerpres.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Turiştii care doresc să urce la Bâlea Lac o pot face numai cu telecabina, de la Bâlea Cascadă. Până la Bâlea Cascadă se poate circula pe Transfăgărăşan, în condiţii de iarnă. Cei care vor să schieze la Bâlea Lac, unde nu există pârtii amenajate, sunt sfătuiţi să solicite informaţii de la salvamontiştii din zonă.
"Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor. Pentru prevenirea accidentelor montane, SPJ Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise.
Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălţăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet, beţe de schi), dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă.
Alpiniştilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului le solicităm să anunţe SPJ Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia SALVAMONT pentru telefoane mobile", a anunţat, recent, şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.