238 de plângeri în cazul evenimentelor din 10 august. De luni vor fi audiați jandarmii
Şi vineri au curs plângerile penale depuse împotriva Jandarmeriei la Parchetul Militar.
Mai mulți manifestanţi care au suferit în urma intervenției brutale a forțelor de ordine au continuat să vină pentru a cere oficial să li se facă dreptate, iar militarii vinovaţi să fie traşi la răspundere. Zeci de manifestanți au mers vineri la procurorul mandatat să preia plângerile. Aceştia se plâng că au avut de suferit după intervenţia jandarmilor.
Oamenii au povestit cu lux de amănunte tot ce au pătimit şi aşteaptă ca resposnabilii să plătească. Procurorii încearcă acum să obţină toate probele legate de ce s-a întâmplat pe 10 august în Piaţa Victoriei. De pe 20 august, vor fi audiate forţele de ordine. Sunt aşteptați jandarmi şi persoanele care au dat ordine. În spaţiul public, circulă numeroase filmuleţe în care protestatari paşnici sunt agresaţi de jandarmi.
238 de plângeri în cazul evenimentelor din 10 august, înregistrate până vineri
Numărul plângerilor din partea persoanelor care au participat la protestul din 10 august şi care au fost înregistrate până vineri a ajuns la 238, fiind efectuate până în prezent 106 audieri în dosarul privind anchetarea evenimentelor respective, în care au fost rănite mai multe persoane, a anunţat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.
Sunt în curs de desfăşurare activităţi investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violenţelor, inclusiv din rândul forţelor de ordine, se precizează în comunicat.
Totodată, Parchetul mai anunţă că sâmbătă şi duminică, între orele 9,00 şi 14,00, este program cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu, nr. 3 , sector 4, Bucureşti, iar de luni se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte, bulevardul Libertăţii nr. 12, sector 5.
"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supuşi unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenţia opiniei publice. Totodată, reiterează asigurarea efectuării unor anchete imparţiale şi efective pentru aflarea adevărului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum şi al stabilirii responsabilităţilor legale", se menţionează în comunicat.