Cum s-ar putea digitaliza loteria bonurilor. Ce inseamna de fapt aplicatia prin care te vei inscrie direct de la cumparaturi

Ultima actualizare: 05-06-2015 06:52

O noua loterie a bonurilor fiscale ar putea fi organizata si pentru posesorii de smartphone, sustine ministrul de finante Eugen Teodorovici.

Potrivit acestuia, se lucreaza la o aplicatie pentru telefoanele inteligente, prin care romanii sa fotografieze si sa trimita bonurile de la cumparaturi direct la ANAF.

Extragerea premiilor s-ar face ca la Loto, din bonurile trimise. Problema este ca doar o mica parte din populatie are un telefon inteligent.

Daca noua aplicatie a celor de la finante va fi gata, atunci cand primim un bon fiscal tot ce trebuie sa facem este sa-l fotografiem si acesta va fi incarcat automat in baza de date a celor de la ANAF, urmand ca din acele bonuri sa se extraga premiul pentru loteria bonurilor fiscale.

Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor: "Este o solutie care pana la final de an am spus ca trebuie sa fie implementata astfel incat sa fie posibil un astfel de mecanism electronic, ca acel bon fiscal, indiferent de valoarea acestuia din acea perioada de referinta sa poata fi trimis catre structura centrala din ministerul de finante intr-un astfel de mod, utilizand telefonul mobil"

Aceasta "solutie" le ia insa dreptul de a participa la Loteria Fiscala celor care nu au telefoane inteligente si celor care au smartphone, dar nu le au conectate la internet, adica peste doua treimi din populatie. Acestia vor putea participa insa la loteria clasica, cea care va fi organizata in continuare.

Consultantii fiscali sustin ca aplicata pentru mobil ar trebui sa fie doar una dintre metodele prin care oamenii sa trimita bonurile la Fisc.

Ramona Jurubita, consultant fiscal KPMG: "Trebuie gestionata din punctul de vedere al riscurilor aferente conexiunii la internet dar sa nu uitam si cealalta parte a populatiei care nu are acces la tehnologie si atunci trebuie sa le oferim posibilitatea de a participa la loterie fie prin inregistrarea bonurilor fie prin mers fizic la administratie si depunerea acestora"

Opozitia critica schimbarile anuntate de Finante.

Gheorghe Ialomiteanu: "Cred ca domnul ministru Teodorovici vrea de fapt sa desfiinteze loteria aceasta si nu stie cum sa procedeze"

Loteria bonurilor fiscale a fost deja modificata de Parlament, iar la viitoarea extragere vor fi alesi doar cel mult 100 de castigatori, care vor primi fiecare un premiu de 10.000 de li, daca numarul bonurilor depuse pentru revendicarea premiilor va fi mai mare de 100. Daca numarul bonurilor castigatoare va fi mai mic, atunci castigatorii isi vor imparti in mod egal fondul de premiere, fixat la 1.000.000 de lei.

Tot Ministrul Teodorovici a vorbit si despre posibilitatea unei extrageri pentru bonurile care provin din zone cu evaziune fiscala accentuala, cum ar fi sectorul legume-fructe, cel al serviciilor horeca sau din constructii.

Ideea de modificare a loteriei bonurilor vine dupa Extragerea de Paste, cand cei de la Finante au constatat ca nu pot ataca evaziunea fiscala daca aduna, chiar si 19.000 de bonuri fiscale dintr-o singura zi, cate au depus oamenii ca sa-si revendice premiul. Asa ca ar avea nevoie de cat mai multe bonuri, ca sa vada exact in ce domenii nu se dau chitante pentru a-i controla pe comercianti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!