Apar primele probleme, după ce autobuzele din Capitală au început să circule pe linia de tramvai

Dată publicare: 03-07-2020 11:59
Dată actualizare: 03-07-2020 12:15


autobuz

La două zile după ce autobuzele din Capitală au început să circule pe linia de tramvai, a fost semnalată o problemă importantă. Pe roțile acestora s-a lipit mastic, fapt ce poate afecta întreaga circulație.

Problema a fost semnalată de un utilizator al Forumului Metrou Ușor, care a postat și câteva fotografii, transmite Club Feroviar.

Se pare că avem și ceva probleme. Cauciucurile autobuzelor au început să acumuleze mastic de la etanșarea șinei de tramvai. E posibil să fie ceva de scurtă durată, până se dezlipește complet masticul în surplus. Din ce am înțeles, în alte țări autobuzul nu merge direct pe linia de tramvai, ci cu roțile de o parte și de alta a liniei. La noi nu prea e posibil așa ceva din cauza gardurilor și a peroanelor care nu au fost concepute pentru a circula în acest regim, decât direct pe linie”, a scris utilizatorul pe forum.

În acest context nu numai autobuzele au de suferit. ”Probleme apar mai mult la tramvaie, pentru că roțile autobuzelor calcă doar pe una din linii de pe fiecare sens și se modifică un pic echlibrul. Dar băieții noștri (vatmanii – n.red.) știu cum să procedeze și să fie atenți”, a declarat pentru Club Feroviar Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor București din cadrul Societății de Transport București.

De miercuri, 1 iulie, au început să circule autobuzele pe linia de tramvai, după ce STB a făcut probe o lună de zile. Este vorba de autobuzele liniilor 135, pe Mihai Bravu, între Calea Vitan și Piața Iancului, 330, de la Dristor până la Piața Iancului, și 182, pe Ștefan cel Mare – Nicolae Titulescu, între Dorobanți și Banu Manta.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: StirilePROTV

Tags: mastic, tramvai,


VIDEO PROTVPLUS.RO