Apă cu spumă în Timiș, filmată de un tânăr. Apele Române: ”Este un fenomen normal”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Imagini cu o spumă albă şi densă care plutea pe canalul Bega, în judeţul Timiş, au făcut furori pe reţelele de socializare.

Cel care le-a surprins a anunţat şi autorităţile, de teamă că ar putea fi martorul unei poluări masive.

Spuma albă a fost observată de un tânăr care se plimba cu bicicleta pe lângă ecluză din localitatea Uivar. A anunţat imediat autorităţile, iar la faţa locului a venit un echipaj de pompieri. Militarii au sesizat problema mai departe, iar reprezentanţi de la Apele Banat au luat probe de acolo. Rezultatele arată că, din fericire, în apă nu era detergent sau alte substanţe poluante, ci vorbim despre un fenomen natural, care apare de obicei în anotimpul rece, după topirea zăpezii.

Tânărul şi soţia lui au fost fascinaţi de grămezile uriaşe de spumă albă, strânse pe suprafaţa apei.

Alex Vancu: „N-am putut să nu observăm peisajul dat de spumă. Era foarte multă spumă era un peisaj vizual încântător, şi de aceea am oprit să vedem despre ce e vorba. Când am ajuns aproape am constat că spuma miroase a detergent sau cel puţin avea un miros asemănător."

Tânărul a anunţat imediat autorităţile crezând că este vorba de poluare.

Alex Vancu: ”Am sunat la 112 şi avenit o maşină de pompieri şi aceştia mi-au spus că miroase a detergent. ”

Cei care cunosc locul spun că nu au mai văzut aşa ceva.

Reprezentanţii de la Apele Române spun că nu sunt motive de îngrijorare.

Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat: "Nu se pune problema de sub nici o formă de nici o poluare, colegii mei au luat probe şi aseară şi azi-dimineaţă este un fenomen normal, deobicei primăvara în fiecare an se întâmplă asemenea situaţii şi datorită temperaturilor şi datorită apei şi sigur suspensiilor care sunt la suprafaţă şi a căderii de la nodul hidrotehnic de la Uivar se întâmplă ca să se facă aceasta spumă care nu are nici un efect nociv sau din punct de vedere al calităţii apei."

Imaginile au fost intens comentate pe reţelele de socializare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO