Anunț de ultimă oră al premierului Orban. Cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie

Dată publicare: 23-05-2020 20:26
Dată actualizare: 23-05-2020 20:32


Anunț de ultimă oră al premierului Orban. Cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cât va permite economia, precizând că sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală.

 

”Pensiile vor creşte. Cu cât, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a le plăti. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală si vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită”, a dat asigurări premierul, întrebat la România TV dacă pensiile vor creşte de la 1 septembrie.

În ceea ce priveşte procentul cu care vor creşte pensiile, Ludovic Orban a explicat că la şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat un raport privind situaţia economică şi bugetară.

 

Orban: ”Pensiile vor crește cu cât ne permite economia”

 

”La 6 luni va trebui prezentat un raport privind situaţia bugetară şi vom vedea şi prognozelor instituţiilor internaţionale şi la baza deciziei va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor. Repet, pensiile vor creşte dar vor creşte cu atât cât va permite economia. Cu cât economia va creşte, cu atât pensiile vor creşte cu un procent mai mare”, a adăugat Orban.

 

Sursa: News.ro

Tags: orban, pensii, crestere,


VIDEO PROTVPLUS.RO