ANM a emis 50 avertizări de fenomene meteo periculoase într-o singură zi

avertizări de fenomene meteo periculoase

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost emise 50 avertizări de fenomene meteorologice periculoase imediate la nivelul mai multor zone din țară.

 

Ca urmare a ploilor însemnate cantitativ, atât în cursul zilei de ieri, cât şi pe timpul nopţii, echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc şi au intervenit în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din 21 localități aflate în 9 județe (Arad, Buzău, Brașov, Bacău, Bihor, Mureș, Neamț, Timiș și Vrancea).

Efectivele de pompieri au acționat cu motopompe de diferite capacități, autospeciale și tehnică specifică de intervenție pentru evacuarea apei din 2 anexe, 130 curți și 11 subsoluri.

Citește și
inundatii
Inundații în România. Un șofer a fost luat pe sus de viitură cu tot cu mașină
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

O situație deosebită s-a înregistrat în municipiul Bacău, unde din cauza precipitațiilor însemnate cantitativ, într-o perioadă de scurtă de timp, a crescut semnificativ debitul pârâului Bârnat.

Pentru prevenirea unor potențiale inundații în zonă, pompierii salvatori împreună cu jandarmii băcăuani și lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor au derulat lucrări de supraînălțare a digului de protecție.

Intervenții de amploare au avut loc în județul Timiș, în localitățile Făget, Bichigi, Begheiu Mic, Traian Vuia, unde au fost inundate aproximativ 100 de curți. 

Referitor la alimentarea cu energie electrică, conform datelor din această dimineață nu se înregistrează întreruperi din cauza fenomenelor meteorologice periculoase.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență. 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Dezastru în Vaslui. Viiturile au transformat drumurile în mlaștini
Dezastru în Vaslui. Viiturile au transformat drumurile în mlaștini

Dezasru pe Drumul European 581, între Vaslui şi Bârlad. O rupere de nori a paralizat traficul în zonă, după ce puhoaiele care s-au scurs de pe versanţi au adus pe asfalt nisip şi pietriş de la o moară din zonă.

Inundații în România. Un șofer a fost luat pe sus de viitură cu tot cu mașină
Inundații în România. Un șofer a fost luat pe sus de viitură cu tot cu mașină

Luna iulie nu se desparte de ploile torențiale. Mai multe zone din țară au fost vizate miercuri de o avalanșă de coduri galbene de vreme rea, iar inundațiile au adus din nou necazuri în vestul țării.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.