Ziua Aviației 2018. Avioane F-15 ale SUA au participat la ceremonie

×
Codul embed a fost copiat

O ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori a avut loc vineri, la Monumentul Eroilor Aerului, de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

Mai multe aeronave aparţinând Forţelor Aeriene, Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Serviciului Român de Informaţii (SRI), precum şi aerionave ale SUA, au survolat monumentul. Pentru desfăşurarea evenimentelor au fost impuse restricţii de trafic în zona Pieţei Aviatorilor, scrie News.ro.

Astfel, de la ora 10.00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor a avut loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor aviatori.

Tot personalul din cadrul Forțelor Aeriene Române este cu gândul la piloții care sunt în aceste momente în spital, după ce, la începutul săptămânii, s-au catapultat dintr-un avion IAR 99 Șoim care s-a prăbușit. De asemenea, militarii sunt cu gândul și la pilotul Florin Rotaru, care și-a pierdut viața într-un tragic incident petrecut la Baza Borcea. MIG-ul în care acesta se afla s-a prăbușit.

Citește și
avion prabusit in Pretoria
VIDEO cu momentele de groază trăite de pasagerii avionului care s-a prăbușit în Africa de Sud
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Aeronoave de transport militar Hercules și Spartan participă la demonstrație. Forțele Aeriene Române au 24 de astfel de aparate de zbor.

Trei aeronave de luptă F-15 au venit de la baza Massachusetts la Câmpia Turzii pentru exerciții militare și vor sta până în septembrie. Și ele au luat parte la demonstrație.

La eveniment au participat şi secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, precum şi şeful Statului major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

De asemenea, tot vineri, între orele 9.00 şi 16.00, va fi organizată Ziua Porţilor Deschise la Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, unde va fi putea fi vizitată expoziţia „Aeronautica română şi Marea Unire”, ce cuprinde avioane militare, staţii de radiolocaţie, tehnică de artilerie antiaeriană şi rachete sol-aer, machete, uniforme, decoraţii şi documente de arhivă.

Activităţi similare vor avea loc în toate unităţile din subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene, precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit Brigăzii Rutiere, între 9 și 11:30 a fost blocată circulaţia pe ambele sensuri ale Bd. Aviatorilor, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle, pe Aleea Modrogan şi Aleea Alexandru, pe strada Arhitect Ion Mincu, pe ambele sensuri de circulaţie, între Şos. Kiseleff şi Bd. Aviatorilor şi pe str. Aviator Gheorghe Demetriade, pe ambele sensuri de circulaţie, între Str. Emil Pangratti şi Bd. Aviatorilor.

Poliţiştii recomandă şoferilor să folosească rutele ocolitoare: Piaţa Charles de Gaulle – Cal. Dorobanţilor – Bd. Iancu de Hunedoara – Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Mareşal C-tin. Prezan – Şos. Kiseleff – Str. Arh. Ion Mincu – Bd. Ion Mihalache, Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Cal. Dorobanţilor – Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bd. Ion Mihalache – Bd. Al. Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Presei Libere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Scandal în avion, din cauza unui sandwich cu bacon. Ce a pățit un pensionar
Scandal în avion, din cauza unui sandwich cu bacon. Ce a pățit un pensionar

Ronald James, un pensionar în vârstă de 68 de ani, a primit amendă după ce a stârnit un scandal în avion, din cauza unui sandwich cu bacon.

VIDEO cu momentele de groază trăite de pasagerii avionului care s-a prăbușit în Africa de Sud
VIDEO cu momentele de groază trăite de pasagerii avionului care s-a prăbușit în Africa de Sud

O înregistrare video cu presupusul moment în care s-a prăbușit avionul în apropiere de capitala africană Pretoria a fost publicat pe internet.

Coada avionului prăbușit, IAR 99-Șoim, recuperată. Martor:
Coada avionului prăbușit, IAR 99-Șoim, recuperată. Martor: "A bubuit odată”

Coada aeronavei IAR 99-Șoim, prăbușită luni într-un lac de acumulare din Bacău, a fost recuperată marți. Și celelalte piese vor fi ridicate în zilele următoare și duse la expertiză.

Cauza accidentului aviatic din Cuba, în care au murit 110 oameni. Ce a făcut pilotul
Cauza accidentului aviatic din Cuba, în care au murit 110 oameni. Ce a făcut pilotul

Apar primele informaţii despre cauzele tragediei aeriene petrecute în mai 2018 lângă Havana.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.