ANI a gasit in conturile din Israel ale lui Radu Mazare 779.057 de euro nedeclarati. Reactia fostului primar

Ultima actualizare: 14-09-2015 07:08

Radu Mazare este banuit ca are conturi secrete in strainatate, care n-au fost trecute in declaratia de avere.

Aproape 800 de mii de euro au fost descoperiti intr-o banca din Israel, iar fostul primar al Constantei trebuie sa explice de unde provin. Banii ar fi fost virati in strainatate de Radu Mazare, in perioada 2008 -2012.

Cu ajutorul organismelor internationale, Agentia de Integritate a descoperit ca Radu Mazare are trei conturi in euro, la o banca din localitatea Netanya din Israel, deschise in 2008 si in 2010.

Inspectorii vorbesc despre un cont cu 452 de mii de euro, altul cu aproape 77 de mii de euro, deschise in 2008. Doi ani mai tarziu, a aparut si un al treilea cont cu 250 de mii de euro. Toti acesti bani, adica aproape 800 de mii de euro, nu au fost trecuti in declaratiile de avere completate de Mazare.

"Daca m-ar fi intrebat cei de la ANI, asa cum cere legea, le-as fi explicat. Asa o sa explic comisiei de pe langa Curtea de Apel. Banii fac parte dintr-o intelegere financiara", a declarat Radu Mazare.

Agentia de Integritate a descoperit acesti bani dupa ce a inceput sa scotoceasca, peste tot in lume, dupa conturi presupus ascunse ale lui Radu Mazare. Inspectorii au verificat initial declaratiile de avere si veniturile fostului primar si au constat nereguli. Ei spun ca pentru perioada in care s-a aflat la conducerea primariei, din iunie 2008 pana in mai 2015, a reiesit o diferenta nejustificata intre veniturile incasate si cele declarate.

Radu Mazare: "M-am saturat sa raspund incontinuu la fel de fel de lucruri de care am fost si sunt acuzat."

Daca se va stabili ca banii provin din infractiuni, acestia ar putea fi confiscati si vor ajunge la bugetul de stat. Si nu sunt singurele probleme cu care se confrunta fostul primar al Constantei. Radu Mazare este sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de comiterea a trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu. El este banuit ca ar fi luat mita 9 milioane de euro. In plus mai are doua dosare in care este suspectat tot de fapte de coruptie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO