Angajații spitalelor din Capitală primesc locuințe de serviciu. Cum s-a făcut selecția

Ultima actualizare: 19-09-2019 19:55

Angajații spitalelor din București, aflate în subordinea Primăriei, primesc locuințe de serviciu.

Joi le-au fost înmânate cheile primilor locatari, care vor avea apartamente de trei camere. Medici, asistente, economiști, dar și manageri, se vor bucura de locuințe de 80 de metri pătrați, care au costat 130 de mii de euro fiecare. Fiecare ocupant va plăti o chirie de 110 lei lunar.

În Cartierul Greenfield, aflat între pădurea Băneasa și Centura Capitalei, primăria a cumpărat 70 de apartamente. Aproape 4 blocuri vor fi ocupate de angajații spitalelor municipale care și-au depus dosarul și s-au înscris pe o listă specială.

Blocurile finalizate în 2018 sunt p+5, iar apartamentele de 80 de metri pătrați utili nu sunt deocamdată mobilate. Au 3 camere, toate cu încălzire în pardoseală și balcoane.

Agent: „Un grup sanitar cu o cabină de duș, un hol unde se poate amenaja un dresing, 2 dormitoare și o baie cu cadă și aerisire naturală."

Cartierul a avut până de curând o problemă. Una din cele două căi de acces a fost blocată de o instanță de judecată.

Drumul de acces prin Pădurea Băneasa a fost redeschis circulației pentru locuitorii Greenfield. De altfel, dezvoltatorii imobiliari susțin că au găsit acte în arhivă, care demonstrează că aici, încă din 1972 a fost o stradă. Așa că acum intenționează să o asfalteze.

Pe lista celor 70 de norocoși care vor locui aici găsim medici rezidenți, medici specialiști, infirmieri, psihiatri, îngrijitoare, registratori și electricieni. Au primit însă apartamente și directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Titan, ori directorii economici de la Malaxa sau Spitalul Sfânta Maria. Toți vor plăti o chirie de peste 100 de lei pe lună.

Este vorba doar de angajații spitalelor administrate de Primăria Capitalei, care nu au o locuință în București. Au fost selectați în baza unui dosar complet după criteriul primul venit, primul servit.

Cristina Hera, specialist ORL spitalul Victor Gomoiu: „Eu locuiesc cu chirie într-un apartament în sectorul 1.”

Reporter: „Câte camere?”

Cristina Hera: „3."

Primăria a plătit pe un apartament din zona Băneasa în jur de 130 de mii de euro, în total peste 9 milioane de euro. Prețul a fost contestat de unii consilieri generali care susțin că prețurile oficiale sunt mai mici decât cele stabilite ca urmare a licitației.

Gabriela Firea susține că prețurile de pe site-urile dezvoltatorilor imobiliari care au participat la licitații diferă de prețurile reale de pe piață.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Ne-au scris că ofertele de pe site-uri au caracter de marketing și nu au fost updatate."

Până acum, în afară de cele 70 de apartamente date joi medicilor, Primăria a cumpărat 47 cu 3 și 2 camere în Bragadiru de la Cubic Residence, 43 de locuințe, garsoniere și apartamente cu 2 sau 3 camere, de la Iridex Group și 16 locuințe de la Ipsilanti Invest. Cei ce le vor primi le pot păstra doar atâta timp cât muncesc în spitalele primăriei.

În total vor fi cumpărate 600 de apartamente.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO