Andrei Panici, un tanar din Chisinau, si-a gasit sfarsitul intr-o expeditie in Valea Craiului. A alunecat si a cazut in gol
In ziua in care ar fi trebuit sa il sarbatoreasca, de onomastica, rudele si prietenii il plang pe Andrei Panici, un barbat de 34 de ani din Chisinau, care si-a gasit sfarsitul intr-o expeditie, in Piatra Craiului.
Turistul era cu sotia si alti 5 prieteni pe un traseu extrem de dificil, pe marginea unui hau de peste 200 de metri.
Grupul trecuse de portiunea cea mai periculoasa, cand zapada proaspat asternuta l-a pacalit pe Andrei, care a alunecat si s-a prabusit in gol.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Andrei Panici, sotia sa si cativa prieteni plecasera intr-o excursie in Piatra Craiului. Nu era prima oara cand se aventurau pe trasee dificile, iarna. Asa ca au ales Brana Caprelor, un drum care, in sezonul rece, nu este recomandat turistilor. Zapada proaspat depusa a fost insa o capcana mortala pentru Andrei.
Adama Arpad, salvator montan: "A nins o zapada umeda care s-a pus pe pereti si risca sa plece oricand, ca nu are baza. Asta s-a intamplat si acum: a fugit o avalansa, a ramas scocul liber si omul a facut o miscare gresita si a alunecat."
Jandarmii montani au reusit cu greu sa ajunga la grupul de turisti. Au facut mai bine de 6 ore pana la locul unde s-a petrecut tragedia.
Ciprian Lolu, salvator montan: "Va dati seama ce alunecare a fost. Actiunea a fost destul de solicitanta si oarecum tematoare din partea noastra pentru ca exista pericolul sa ramana agatat undeva in mijlocul peretelui."
Andrei Panici era o persoana foarte activa, spun cei care l-au cunoscut. Era implicat in actiunile organizatiei non-guvernamentale National Democratic Institute si era magistru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. In 2012, el a postat un filmulet pe internet, de la o prezentare in care isi expunea viziunea despre toleranta si democratie: "Eu vreau sa traiesc intr-o tara in care daca se intampla ca ma mut intr-un bloc si vecinul meu e gagauz, eu sa pot sa-i spun buna ziua si la un pahar de vorba sa avem ce discuta."
Vestea ca Andrei s-a stins s-a raspandit repede, iar pe retelele de socializare au aparut o multime de mesaje de condoleante.
"Ne vom aminti de el ca de un baiat foarte inteligent, optimist, dar si modest. Este o mare pierdere pentru noi. (......) Condoleante familiei. Pretuiti valorile cat aveti posibilitatea."
"...unul dintre cei mai optimisti oameni pe care i-am cunoscut... ne va lipsi mult..."
Andrei Panici iubea muntele, era bucuros ca reusise sa ajunga pe unul dintre cele mai inalte varfuri ale lumii - Kilimandjaro, si planuia urmatoarea expeditie: in Caucaz.
Sursa: Pro TV
Etichete: deces, avalansa, piatra craiului, salvare, alpinist,
Dată publicare:
30-11-2015 07:27