Andrei Iucinu si-a pus singur viata in pericol. Efectul muscaturii de vipera nu a trecut inca

Ultima actualizare: 16-10-2012 22:09

Momente de cumpana sambata noapte pentru Andrei Tinu, muscat de o vipera si internat la spitalul Floreasca din Bucuresti.

Desi medicii au reusit sa-i injecteze la timp serul antiviperin si sa-i salveze viata, seara tarziu au aparut complicatii. Veninul i-a afectat sistemul circulator si in zona umarului a aparut un hematon. Tanarul a fost operat de urgenta.

Dupa o interventie care a durat mai multe ore, mama lui a aflat de la doctori ca baiatul a mai depasit un prag critic. Dar pericolul nu a trecut nici acum.

"Multumesc lui Dumnezeu, Andrei e bine!", declara aseara in jurul orei 18.00, Emilia Iucinu, mama tanarului. Asa parea atunci, ca pericolul cel mare a trecut. Desi a ajuns tarziu la spital, cu mana umflata, stari de greata si dureri in zona lombara, Andrei a fost stabilizat de doctorii care i-au injectat serul anti-viperin.

Complicatiile au aparut pe la ora 22.00, cand a fost dus de urgenta in sala de operatii. Un hematom ii aparuse in zona umarului.

Abia la ora 2.00 noaptea Emilia Iucinu afla ca operatia a avut succes. Andrei, ajutat de medici, mai castigase o lupta in fata veninului intrat in corp in urma muscaturii viperei cu corn. Astazi, la orele pranzului, se simtea mult mai bine.

Nici Andrei, nici cei care-l iubesc si nici medicii nu pot rasufla inca usurati. Conform specialistilor, organismul tanarului era deja grav intoxicat cu venin atunci cand a ajuns la spital. Si astazi il mai dureau rinichii, semn ca efectele muscaturii au fost grave. Cei ce-l supravegheaza nu pot inca sa se pronunte cu privire la ce va urma.

Andrei si-a pus singur viata in pericol, spun cei care stiu ce efecte devastatoare poate avea muscatura unui sarpe veninos. Ar fi trebuit inca de cand si-a deschis ferma de serpi sa afle care este doza de ser anti-viperin tolerata de organismul lui in cazul unui incident. Si sa aiba una la indemana.

De asemenea, ar fi trebuit sa aiba un plan de urgenta bine stiut ori afisat la vedere pentru cazul in care el, prietenii cu care a deschis afacerea, un colaborator ori un simplu vizitator ar fi fost muscat.

In plus, a pierdut mult timp alegand sa fie tratat la un spital din Bucuresti si nu la unul din imediata apropiere. Din Baneasa, localitatea unde e ferma de vipere si pana la Giurgiu, putea ajunge in 20 de minute cu masina. Pana in Capitala distanta e dubla si se parcurge in aproape o ora.

L-ar fi putut ajuta si extragerea rapida a veninului cu gura din zona afectata de muscatura. Asa a facut in urma cu doua luni un barbat muscat de vipera in zona Bacaului. Vazuse recent un reportaj care prezenta primele masuri ce trebuie luate in astfel de situatii. Asa ca a pus gura deasupra urmelor lasate de coltii reptilei, a tras cu putere si a scuipat sangele amestecat cu venin. Si-a pus apoi un garou, iar medicilor le-a fost mult mai usor sa-l ajute.

In cazul lui Andrei Tinu mai trebuie sa treaca poate chiar si o saptamana pana cand va fi clar ca nu vor aparea si alte complicatii. El va fi supravegheat de specialistii de la Floreasca. Medicul Bogdan Olteanu nu excludea aseara nici posibilitatea unei noi interventii chirurgicale in urmatoarele zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO