Ce risca profesorul care a cerut dreptul de a purta arma pentru "a-i impusca pe elevi". Dascalul regreta afirmatiile dure

×
Codul embed a fost copiat

Ancheta la Liceu; de Arta din Braila, unde un profesor de vioara a postat pe contul de Facebook un mesaj cu o propunere socanta, ca replica la cererile elevilor de a-si pastra telefoanele mobile la scoala.

Dascalul solicita ca toate cadrele didactice sa aiba dreptul de a purta arme la ore. Ba mai mult, sa le si foloseasca pentru "a-l impusca pe elevul care refuza sa depuna gadget-ul". In acelasi text, profesorul solicita si un control psihiatric pentru adolescentii de peste 16 ani.

Stefan Lupu este profesor la Liceul de Arte din Braila. Postarea este facuta pe 9 ianuarie si vine ca o replica la un articol in care sunt prezentate propunerile facute de Consiliul National al Elevilor si depuse la Ministerul Educatiei.

Consiliul National al Elevilor solicita printre altele dreptul tinerilor de a fi informati cu cel putin trei zile înaintea unei lucrari scrise. De asemenea elevii vor sa li se dea dreptul sa conteste notele si sa intre cu telefoanele mobile la ora.

Profesorul Radu Lupu din Braila a venit cu o replica.

Citește și
Flavian Georgescu
Antrenorul de la catedra de matematica si olimpicii sai. "E nevoie de o schimbare totala in mentalitatea profesorului"

"Fara gluma! Sunt si eu unul din cei care se tem de "ziua de maine" a scolii romanesti! Imi permit sa vin cu o contra-propunere la presupusul "drept" al folosirii telefoanelor mobile in scoala de catre elevi - este vorba de dreptul profesorului de a purta arma in scoala! De ce? veti intreba... Pentru a-l impusca pe "elevul" care refuza predarea gadget-ului, ori se exprima injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea!" a fost mesajul profesoerului postat pe Facebook.

In varsta de 60 de ani, Stefan Lupu este cunoscut in oras. Este un dascal respectat cu un temperament vulcanic, dupa cum il caracterizeaza colegii.

Profesorul recunoaste ca afirmatiile facute sunt cam dure.

Stefan Lupu, profesor de vioara: Recunosc ca am scris sub imperiul emotiei, este foarte dura, recunosc, daca as putea sa retrag postarea as face-o cu draga inima.
Reporter: Va veti da demisia?
Profesor: Mda! La asta nu m-am gandit. Nu stiu."

profesor Catalin Canciu, inspector scolar general, ISJ Braila: "Am citit afirmatiile domnului profesor: sunt cutremuratoare. Socant, pentru un profesor care se adreseaza elevilor. Cine sunt elevii? Beneficiarii directi ai actului de educatie, partenerii lui de zi cu zi. Iar domnul profesor n-a inteles acest lucru, in lunga sa cariera."

In cancelaria liceului sunt mai multe afise, printre care si unul de unde aflam o informatie: din Comisia pentru Prevenirea si Combaterea Violentei face parte si profesorul Lupu Stefan.

Dascalul din Braila a fost "inspirat" de un altul de aceasta data din Sibiu al carui mesaj a fost insa mult mai potolit.

Manuel Valeriu, profesor de franceza si spaniola: “S-a ajuns la un pahar care s-a umplut si intr-o zi se va varsa. Lipsa totala a sanctiunilor din scoli, lipsa de educatie, o invazie a telefoanelor mobile si a tabletelor, lucruri care nu mai sunt sanctionate absolut deloc. Ar fi nevoie ca aceste aparate sa ramana acasa sau la intrarea in scoala pe parcursul orelor."

Potrivit regulamentelor scolare, in cazul profesorului Stefan Lupu sanctiunile pot merge de la un avertisment pana la exluderea din invatamant.

In urma acestei postari, Inspectoratul Scolar din Braila a anuntat ca la nivelul liceului s-a sesizat comisia de etica. Membrii acesteia urmeaza sa stabileasca daca profesorul poate fi sanctionat.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Revenire spectaculoasă la FCSB! Anunțul oficial
NEWS ALERT Revenire spectaculoasă la FCSB! Anunțul oficial
Citește și...
Scandal la o scoala din Vaslui. Un profesor, acuzat de mama unei eleve ca ar fi batut-o pentru ca a gresit un exercitiu
Scandal la o scoala din Vaslui. Un profesor, acuzat de mama unei eleve ca ar fi batut-o pentru ca a gresit un exercitiu

Scandal intr-o scoala gimnaziala din judetul Vaslui. Un invatator este acuzat de mama unei eleve de 6 ani, ca ar fi lovit-o pe copila si ar fi tras-o de par, dupa ce aceasta ar fi gresit un exercitiu la aritmetica.

Antrenorul de la catedra de matematica si olimpicii sai.
Antrenorul de la catedra de matematica si olimpicii sai. "E nevoie de o schimbare totala in mentalitatea profesorului"

A luat aur de doua ori in facultate si odata in liceu, la olimpiada internationala de matematica. Putea merge sa faca cercetare si sa profeseze la universitati de prestigiu din strainatate, care vaneaza talente din toata lumea.

Doi profesori din Iasi fac meditatii gratuite pentru copiii sarmani.
Doi profesori din Iasi fac meditatii gratuite pentru copiii sarmani. "Prin ei imi realizez visul de a fi medic"

LECTIA DE OMENIE. La Iasi, un profesor isi daruieste marea sa avere, stiinta, copiilor nevoiasi care se viseaza medici.

Recomandări
Ministrul rus Lavrov: ”Regimul de la Chișinău, condus de români”, ”calcă pe urmele celui de la Kiev”. Reacția R. Moldova
Ministrul rus Lavrov: ”Regimul de la Chișinău, condus de români”, ”calcă pe urmele celui de la Kiev”. Reacția R. Moldova

Prezent la un forum diplomatic, în Turcia, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că „regimul de la Chișinău calcă pe urmele celui de la Kiev, anulând tot ce are legătură cu Rusia”.  

A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum s-au folosit trei români din Spania de alți patru conaționali
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum s-au folosit trei români din Spania de alți patru conaționali

Trei români, doi bărbaţi şi o femeie, au fost reţinuți de poliţiştii din Spania pentru infracţiuni de trafic de persoane, constrângere/extorcare, constituire de grupare infracţională şi infracţiune împotriva drepturilor lucrătorilor.

Câți ruși au fost arestați la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. ”Putin, criminal!”
Câți ruși au fost arestați la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. ”Putin, criminal!”

Peste o sută de persoane au fost reţinute în toată Rusia în timpul funeraliilor liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, care a fost înmormântat vineri în capitala Rusiei, pe fondul unor măsuri stricte de securitate, scrie EFE.