Scandal la o scoala din Vaslui. Un profesor, acuzat de mama unei eleve ca ar fi batut-o pentru ca a gresit un exercitiu

18-12-2015 17:09


Scandal intr-o scoala gimnaziala din judetul Vaslui. Un invatator este acuzat de mama unei eleve de 6 ani, ca ar fi lovit-o pe copila si ar fi tras-o de par, dupa ce aceasta ar fi gresit un exercitiu la aritmetica.

Femeia a facut plangere la conducerea scolii, insa dascalul a fost gasit nevinovat.

Mama copilei povesteste ca incidentul s-a petrecut in timpul orei de aritmetica. Fata, eleva in clasa pregatitoare, gresise un exercitiu, iar atunci invatatorul s-ar fi infuriat si ar fi lovit-o si tras-o de par. Mama fetei, profesoara de franceza in aceeasi scoala, a facut imediat plangere la conducerea scolii iar o comisie de etica a anchetat cazul. La scurt timp, sustine femeia, invatatorul si-ar fi recunoscut partial fapta de faţă cu mama elevei si cu directorul scolii.

Cu toate acestea, spune ea, comisia a socotit ca acesta este nevinovat. Femeia spune ca are de gand sa faca plangere la parchet, pentru rele tratamente aplicate minorului.

In urma incidentului, fetita de 6 ani a fugit la sora ei mai mare, eleva in clasa a 4-a, si i-ar fi spus plangand ce a patit. Apoi, fetele au mers acasa si au povestit totul mamei lor. Femeia sustine ca a avut o discutie cu invatatorul, de fata cu directorul scolii, in care acesta si-ar fi recunoscut o parte din fapta.

Totusi, in urma anchetei, barbatul a fost socotit nevinovat.

Adriana Livint, mama fetei: "In urma greselii, Amalia a fost lovita, trasa de par si palmuita. Ambele fete m-au inforrmat ca fetita cea mica a fugit la sora mai mare plangand si i-a spus ca domnul invatator a lovit-o. In biroul directorilor am discutat cu domnul invatator, nu a recunoscut ca i-a dat palme, dar a spus ca a tras o de par, de fata cu directorii."

Mama fetei spune ca, pana la acest incident, s-a inteles bine cu invatatorul.

Adriana Livint, mama fetei: Am avut o relatie buna cu el, nu i-am inteles atitdunea. L-am intrebat daca nu mai are rabdare. Cu vocea tremuranda a spus ca nu mai are rabdare. Copiii sunt foarte energetici. Noi ca si cadre didactice trebuie sa gasim rabdarea cuvenita meseriei."

Localnicii ii iau insa apararea dascalului si spun ca este un om bun, dedicat meseriei lui. Oamenilor le vine cu greu sa creada ca aceste ar putea lovi un copil.

Localnic: Nu , doamna, el e profesor de atatia ani. Nu face gesturi de astea

Vecin: E un om respectuos, sta in blocul asta, da buna ziua
Reporter: Il credeti in stare sa se comporte rau cu elevii la clasa?
Vecin: Nu, nu cred, daca sunt rai, il mai pisti
Reporter: Nu il credeti in stare?!
Localnic: Nu, nu cred

Batrane: Copiii sunt si ei obraznicuti, dar nu trebuie sa faca un cadru didactic care te invata sa fii om in viata, trebuie sa fie corect

Localnic: Cand eram noi mici, ne mai palea dna invatatoare. Eram si noi obraznici, nu le aveam cu cartea

Femeia spune ca are de gand sa depuna o plangere la parchet pentru rele tratamente aplicate minorului.

Contactat telefonic, invatatorul a negat insa intreaga poveste.

VIDEO PROTVPLUS.RO