Anchetă într-un liceu din Oradea după ce elevii unei clase a XI-a au prăjit mici în clasă
Scene ireale s-au derulat într-un liceu din Oradea, unde câțiva elevi s-au apucat să prăjească mititei chiar în sala de clasă.
Au adus cu ei un gratar electric, pe care l-au pus pe banca unde ar fi trebuit să învețe și s-au pus pe gătit și mâncat. Au și filmat totul, iar imaginile au ajuns virale. Acum, cei implicați au notele scăzute la purtare.
Totul s-a petrecut la un liceu cu profil economic din Oradea, iar imaginile au ajuns pe toate platformele de comunicare. Au stârnit un scandal imens în instituția de învățământ.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Daniel Negrău, directorul Colegiului Economic "Partenie Cosma" Oradea: "Din păcate, dintr-o, să zic așa, preocupare a adolescenților de a fi vedete pe Tik-Tok, la nivelul unei clase de a XI-a, de profil alimentație publică, au luat decizia să fie mai deștepți decât alții și și-au propus să-și facă de mâncare singuri. Am cerut dirigintelui să convoace Consiliul clasei".
În plus, cel care a filmat totul, un elev de clasa a 12-a, apare în imagini vorbind foarte vulgar.
Daniel Negrău, , directorul Colegiului Economic "Partenie Cosma" Oradea: "S-a filmat, tocmai ca să devină și el vedetă, el fiind dintr-o altă clasă. A intrat în clasa respectivă și, sigur că, datorită limbajului, el a fost aspru sancționat. Media lui la purtare este de 4".
Elevul care a filmat totul: "Eu n-am făcut micii, am făcut filmarea. S-au cam ars micii, n-au fost foarte buni. Îmi pare rău că s-a ajuns până aici, vă dați seama. M-am făcut eu cunoscut, dar mă cunoaște în sensul de rău, pentru vulgaritate. Nu-mi convine, dar nu mai pot da timpul înapoi".
Întâmplarea a ajuns, cum era de așteptat, și la Inspectoratul Școlar Județean.
Horea Abrudan, inspector șef ISJ Bihor: "Am cerut unității de învățământ să ia toate măsurile care se impun, atât împotriva elevilor implicați, cât și a cadrelor didactice, daca a fost o neglijență din partea lor".
În afară de elevi, și profesorii sunt cercetați. Dacă vor fi găsiți vinovați pentru neglijență, ar putea primi mustrare scrisă sau s-ar putea alege cu diminuarea salariului pe o anumită perioadă de timp.