Anchetă în cazul avionului american care a avut probleme la aterizarea pe aeroportul Băneasă

Ultima actualizare: 29-08-2020 08:57

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a început o anchetă în cazul avionului american căruia i-a cedat trenul de aterizare la câteva secunde după ce a luat contact cu pista aeroportului Bucureşti Băneasa.

Aparatul avea la bord 49 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, care au fost evacuaţi în siguranţă, pe toboganele gonflabile.

Aeronava transporta militari americani din Kabul și a făcut o escală la București pentru realimentare, în drum spre Statele Unite.

Autoritatea de Investigaţii va face public, în termen de 30 de zile, un raport preliminar privind accidentul.

Avionul Boeing 767-300ER al companiei Omni Air a decolat din Kabul și a aterizat la București în jurul orei 15:00.

La bord erau 64 de persoane, 49 pasageri, personal militar și 15 membri ai echipajului. Toți au fost evacuați în siguranță. Compania americană Omni Air operează zboruri pentru autoritățile militare americane de două ori pe săptămână pe aeroportul Băneasa din Capitală.

În imagini se observă cum partea stangă a trenului de aterizare cedează în momentul în care avionul atinge pista. Echipajele de intervenție de pe Aeroportul Băneasa au acționat imediat.

Imediat după aterizare, pompierii au venit în imediata apropiere a aeronavei, pe pistă, pentru a se asigura că nu există eventuale incendii. Echipajul a coborât pe tobogane speciale. Au fost evacuați de urgență în terminalul eroportului. Din fericire, toată lumea este în siguranță și nimeni nu a fost rănit.

Pista de decolare - aterizare a aeroportului este momentan închisă, dar traficul comercial de pe aeroportul Băneasa nu a fost afectat.

De regulă pe aeroportul Băneasa există o altă aeronavă cu care personalul militar American ar putea să își continue zborul spre destinația finala Washington. Nu pot face acest lucru evident cât pista este blocată, iar autoritățile caută soluții.

Din fericire, Băneasa nu are curse comericiale regulate, acestea sunt pe aeroportul din Otopeni, acolo unde nu au fost probleme, oricum sunt curse foarte puține din cauza pandemiei.

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile face acum toate verificările.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO