Amenzi uriașe pentru încălcarea unor reguli banale la metrou. Pot ajunge până la 6.000 de lei
Nerespectarea unor reguli elementare la metrou se sancționează cu amenzi usturătoare, care pot ajunge până la 6.000 de lei. Sau 1.0000 de lire, pentru că amenzile se aplică la metroul din Londra.
Milioane de oameni călătoresc zilnic cu metroul din Londra, iar gesturi aparent nevinovate sunt sancționate cu amenzi care pot ajunge până la 1.000 de lire. Statul pe partea stângă a scării rulante, împiedicarea ieșirii călătorilor din vagoane sau scuipatul pe jos. Toate sunt contravenții pentru care se aplică amenzi și pe care nu multă lume le cunoaște, arată publicația Daily Star.
Dacă alegeți să folosiți una dintre scările rulante, este important să nu uitați să stați pe partea dreaptă. Acest lucru le permite celorlalți pasageri care se grăbesc să treacă pe lângă dumneavoastră pe stânga. Este una din regulile elementare ale transportului cu metroul londonez, și este scrisă chiar pe panouri așezate la locuri vizibile..
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Poate părea o sancțiune extremă, dar dacă sunteți prins încălcând regula "stați pe dreapta", atunci puteți fi amendat cu suma uriașă de 1.000 de lire sterline.
Regulamentele privind circulația feroviară, elaborate de societatea Transport for London (TfL) în temeiul Greater London Authority Act 1999, prevăd următoarele: „Nicio persoană nu trebuie să folosească scările rulante de pe calea ferată decât stând în picioare sau mergând pe ele în direcția prevăzută pentru deplasare. Persoanele trebuie să se mențină în dreapta scărilor rulante atunci când nu urcă, coboară sau se deplasează de-a lungul acestora."
În cazul în care această regulă este încălcată, persoana a comis o contravenție și "poate fi pasibilă, pentru fiecare astfel de faptă, de o sancțiune care să nu depășească nivelul trei pe scara standard." O amendă de nivel trei se ridică la maximum 1.000 de lire sterline, conform legislației din Marea Britanie, arată sursa citată.
Nu este nici singura regulă pe care trebuie să o respectați în metrou. În conformitate cu secțiunea 67 din Legea transporturilor din 1962 pentru reglementarea utilizării căilor ferate, pasagerii sunt obligați să permită altor călători să iasă din tren înainte de a intra în vagoane.
Regula priorității
Clauza face parte din secțiunea 10 a regulamentului și spune așa: „Nicio persoană nu poate intra pe ușa trenului până când nu a trecut prin ea orice persoană care iese pe ușa respectivă". Această clauză este, de asemenea, supusă unei amenzi de 1.000 de lire sterline.
Între timp, în conformitate cu Legea privind transportul, la secțiunea trei se subliniază că: „Nicio persoană nu trebuie să intre, să încerce să intre sau să rămână pe calea ferată dacă nu este aptă ca urmare a faptului că se află în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor". Așadar, dacă sunteți puțin amețit după o noapte petrecută în oraș, ar fi mai bine să optați pentru un taxi.
În secțiunea șase a legii, Comportament inacceptabil, se spune: „Nicio persoană nu trebuie să lase gunoi sau deșeuri pe calea ferată, cu excepția recipientelor special prevăzute de operator în acest scop." Aceeași secțiune mai prevede: „Este interzis să scuipi pe calea ferată".