Cat mai costa viata unui om: amenzile primite de medicii care l-au neglijat 4 ore pe Hardy Chauncey

Ultima actualizare: 04-11-2012 22:04

Suna dur, dar este adevarat si rezulta din concluziile prezentate miercuri de subsecretarul de stat Raed Arafat. Concret, medicii care l-au luat primii in grija, la spitalul din oras, au avut nevoie de aproape 4 ore ca sa recunoasca o suferinta cerebrala.

Nu au avut aparatura cu care sa ii faca investigatii, dar nici n-au decis sa il trimita intr-un loc unde ar fi avut sanse. Si ei, si institutia lor, dar si ambulanta primesc amenzi, in ziua in care sicriul lui Hardy a decolat spre casa.

Nu incape dubiu. Bolnavul a stat aproape 4 ore in garda spitalului de urgenta Giurgiu cu urmatoarele mentiuni in fisa: "stare comatoasa, din relatarile colegilor a consumat alcool si a cazut pe ring cu fata in jos". 

Un medic de familie, cu competenta de medicina de urgenta, este cel care a pus diagnosticul sportivului pe care l-a evaluat aici in stationar. A pus un diagnostic de intoxicatie cu alcool si traumatism cranio facial, fara sa-l confirme cu analize de laborator.

In garda era doctorita Nectara Hovnanian, care fara sa aiba posibilitatea de a face analize de sange si nici un computer tomograf la dispozitie, a decis sa-l supravegheze pe bolnav, sperand ca se va trezi din betie. Sefa garzii, Cristina Oprea, admite ca medicul a facut o evaluare superficiala a pacientului.

Nectara Hovnanian sustine ca a avut o garda grea, cu peste 150 de bolnavi, in cele 24 de ore petrecute la spital.

Medicul a gresit, dar in ce context? Sa practici medicina la Giurgiu este o aventura.

Revenind la sportiv, cele aproape patru ore, petrecute degeaba la Giurgiu, i-au agravat starea.

Abia la schimbarea de tura, la 7.45, cand in garda a venit un medic specialist de urgenta, acesta si-a dat seama ca are suferinte cerebrale. Imediat l-au intubat si l-au trimis la Bucuresti.

Insa si aici, a existat o eroare. In loc sa fie trimis cu o ambulanta de tip C, cu medic, a plecat cu una de tip B, doar cu o asistenta.

SANCTIUNI

MEDIC DE GARDA: 3000 LEI / PERSOANA
MEDIC AMBULANTA: 1500 LEI

SPITALUL JUDETEAN GIURGIU: 35.000 LEI
AMBULANTA GIURGIU: 15.000 LEI

Ancheta ministerului confirma toate aceste uriase nereguli. Toti cei care se fac vinovati de nerespectarea protocolului de urgenta vor fi sanctionati. Iar pe aceasta lista sunt: ambii medici de garda de la Giurgiu, spitalul si Ambulanta Giurgiu.

Ancheta trebuie continuata insasi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala. Si asta pentru ca daca la Giurgiu s-au pierdut 4 ore, si la Bucuresti au mai trecut inca 7 - 8 pana a intrat in sala de operatie.

Despre modul in care au reactionat doctorii de la Bagdasar, cei din minister spun ca se vor pronunta dupa raportul autopsiei.

 

Politia si FBI-ul vor sa afle daca Adrian Tanasoaia este cel care l-a lovit pe Hardy Chauncey

Cazul Hardy Chauncey. Moartea unui baschetbalist zguduie spitalele, politia si politica

Butoane, interlopul cu doua BMW X6 in curte, banuit ca da bani cu camata sefului Politiei Giurgiu

"Au facut cerc in jurul lui si l-au lovit"-declaratia care contrazice ancheta in cazul de la Giurgiu

VIDEO. Romania, prin ochii lui Hardy Chauncey. "O sa merg in club, dar nu stiu daca in seara asta"

Castiga 1.000 de euro pe luna si trimitea toti banii familiei. Povestea lui Hardy Chauncey. VIDEO

Coechipier al baschetbalistului american mort: Romania e cel mai dur loc. Ce e cu oamenii de aici?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO