Fratia manelelor. Romania, tara in care politicienii primesc dedicatii de la interlopi la petreceri

Ultima actualizare: 23-04-2018 12:40
Butoane

Fiecare oras are clanurile lui care fac legea. Infractori care cer taxa de protectie si terorizeaza locuitorii au ajuns sa stea la aceeasi masa cu politicienii.

Cine este Butoane, clanul care face legea la Giurgiu

Intr-un oras in care oamenii au curajul sa vorbeasca despre clanul "Butoane" doar sub protectia anonimatului, cei mai importanti oficiali, adica cei care ar putea face ceva pentru a opri ascensiunea unei grupari interlope, par orbi si surzi - n-au vazut, n-au auzit nimic.

Octavian Grecu, zis "Butoane", s-a ridicat precum i-a cantat manelistul Florin Salam la ziua de nastere si a ajuns sa abia la masa parlamentari, procurori si politisti.

"Butoane" are pe numele lui o vila impresionanta pe o strada din Giurgiu si ar fi proprietarul a doua masini BMW X6, ale caror numere de inmatriculare contin primele trei litere ale poreclei lui. Detine si o sala de fitness.

De aici incolo insa, viata si afacerile ascunse ale liderului clanului par sa fie undeva la limita legii. Ar fi preluat o firma, Sara Com, cu sediul intr-un apartament de bloc de pe strada Bucuresti din Girugiu. In acte apare un alt proprietar.

Sara Com ar fi castigat anul trecut o licitatie pentru amenajari peisagistice in comuna Izvoarele din Giurgiu. Cine e in spatele acestei firme? Nimeni nu pare sa stie.

"Butoane" ar face si altfel de afaceri. Se crede ca da bani cu camata si nu oricui, ci unor procurori si chiar sefului Politiei judetene Giurgiu.

Iar puterea lui "Butoane", sau fala, asa cum a numit-o senatorul Cezar Magureanu, prezent la petrecerea lui, sta in prietenii pe care si i-a facut.

Asocierea unui senator al Romaniei cu grupari interlope nu i-a suparat pe sefii acestuia. Insa interesul presei - da.

De altfel, prezenta lui "Butoane" in Giurgiu a trecut in mod surprinzator neobservata ani de zile - o spun parlamentarii care au in grija acest judet si care vorbesc despre problemele locului, atat cu oamenii de rand, cat si cu oficialitati.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO